Nepopisna tragedija

Ko si je oče ogledoval avtomobile, je leto dni staro dete steklo na tire in pod vlak

R.T.
3. 6. 2020, 18.06
Posodobljeno: 3. 6. 2020, 19.15
Deli članek:

Tragedija je udarila v švicarski občini Würenlos. Komaj 22 mesecev staro dete je umrlo v bolnišnici.

STA
Fotografija je simbolična.

Pripetilo se je danes zjutraj na železniški postaji v občini Würenlos v švicarskem kantonu Aargau. 22 mesecev staro deklico je povozil vlak, ki je prispel na postajo. Hudo poškodovano so jo za silo oskrbeli na kraju nesreče in jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer so se za njeno življenje borili zdravniki. Bili so neuspešni, poroča švicarski portal blick.ch. 

Po navedbah enega od očividcev je deklico, ki se je v kritičnih trenutkih pred nesrečo igrala v pesku na bližnjem parkirišču prodajalne avtomobilov, spremljal oče. Ta naj bi si ogledoval razstavljene avtomobile, je pojasnil prodajalec, ki očeta pozna kot redno stranko. Po tem prizoru je prodajalec nadaljeval s svojim delom. Malo pozneje je bila na prizorišču že policija, ki se je pogovarjala z očetom, sicer Sircem s slabim znanjem nemškega jezika. Po navedbah prodajalca je bil oče povsem v šoku. »Nisem je več našel,« naj bi bilo vse, kar je uspel povedati. Parkirišče je od tirov sicer oddaljeno dobrih 50 metrov, ni pa znano, kako je pot do tja našla sama deklica. 

Po poročanju portala 20min.ch je ljudi na postaji nenadoma zajela panika. Strojevodja na vlaku je začel spuščati zvočne signale in na vso moč ustavljati, a je bilo že prepozno. Eden od lokalnih prebivalcev je pojasnil, da se mu sprva ni zdelo, da se je zgodilo kaj hujšega, a je nato slišal sirene in helikopter. »Ko sem pogledal skozi okno, sem na tirih videl več ljudi. Nekoga so oživljali, pogled pa je bil zastrt z brisačami. Žrtev je nato odpeljal helikopter,« je dodal.