V Zadru

VIDEO: Mladeniči z audijem zleteli v morje, ugasnilo življenje dveh, med njima mladoletnik

R.T.
5. 5. 2020, 07.53
Posodobljeno: 5. 5. 2020, 13.11
Deli članek:

Hrvaški mediji poročajo o tragični prometni nesreči, v kateri sta življenje izgubili dve mladi osebi.

Zajem zaslonske slike
Ugasnili sta dve življenji.

V noči s ponedeljka na torek, natančneje pol ure pred polnočjo, je na Liburnski obali v Zadru prišlo do tragične nesreče. Kot poroča hrvaški portal 24 sata, je voznik avtomobila znamke Audi A6, v katerem so bili poleg njega še trije mladeniči, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom ter zletel v morje. "Lovil sem ribe, kjer vsak večer lovimo in kar naenkrat so prileteli mimo mene, 300 kilometrov na uro. Če se ne bi umaknil, bi trčili vame," je za hrvaško nacionalno televizijo HRT povedal prestreseni ribič.

"Ob 23.18 smo prejeli obvestilo o tem, da je avtomobil zletel v morje. Na kraj smo napotili policiste, reševalce in gasilce," so sporočili iz zadrske policije, bralci pa so dodali, da so bili v vodi poleg mosta tudi potapljači in pomorska policija.  "Videli smo dekle, ki joče, reševalci so prišli kar dvakrat," je povedala bralka spletne strani 24sata. 

Po neuradnih podatkih je le ena oseba do 1. ure ponoči uspela priplavati na površje. Ostale tri udeležence nesreče so iskali potapljači. Za dva Zadrana, 16-letnika in 20-letnega voznika, je bilo prepozno. Drugi 17-letnik je hudo poškodovan, medtem ko jo je 22-letni sopotnik odnesel z lažjimi poškodbami. 

"V bolnišnico so jih prepeljali povsem modre. Vse to so mladi fantje," je povedal bralec portala Antena Zadar.