NADALJUJE SE SOJENJE ŠTEFANU MITROVIĆU

Vse se je začelo zaradi nasmihanja: Potočar se udarcev, ki naj bi mu jih zadal Mitrović, ne spomni

B. Blaić / Dolenjski list
4. 5. 2020, 20.08
Deli članek:

Potočar je zaradi poškodb še vedno na bolniškem dopustu. Mitrović, ki ga bremeni povzročitev hude telesne poškodbe, vztraja, da je bil izzvan.

Boris Blaić
Štefan Mitrović je na prvem sojenju dobil skoraj deset let zapora.

Na novomeškem okrožnem sodišču se je prejšnji teden nadaljevalo ponovljeno sojenje Štefanu Mitroviću iz Verduna, ki ga obtožnica bremeni povzročitve posebno hude telesne poškodbe. Mitrović je avgusta 2018 v baru Klanček v Črmošnjicah pri Stopičah najmanj trikrat močno udaril Marka Potočarja v glavo in mu pri tem polomil več obraznih kosti, počila mu je tudi lobanja. Zaradi tega je bil Mitrovič pred letom dni obsojen na enotno kazen devet let in deset mesecev zapora (šest let je dobil za posebno hudo telesno poškodbo, preostanek pa na račun preklica pogojnega odpusta iz zapora, v katerem je bil od leta 1999 zaradi umora tete), a je višje sodišče obsodbo razveljavilo, saj je v nasprotju z novomeško sodnico Mojco Hode v njegovem dejanju prepoznalo direkten in ne eventualen naklep. 

Kot priča nastopil oškodovanec, ki se dogodka ne spomni

Na tokratni obravnavi je kot priča nastopil tudi oškodovanec Potočar, ki je tako kot na prvem sojenju povedal, da se dogodkov v baru ne spomni v celoti in da ne ve, kako je dobil udarce. Povedal je, da sta v lokal prišla skupaj z Dejanom Novakom, da se jima je Mitrović nekaj nasmihal in da mu je hotel Novak nekaj reči. Ker ni želel prepira, je Novaka z besedami pomiril, potem pa se dogodkov ne spominja več. Povedal je še, da je zaradi poškodb še vedno na bolniškem dopustu, da ima trajno okvarjen vid, da še vedno doživlja travme in strahove, zaradi česar obiskuje psihiatra, da ima glavobole in da ne spi.

Kot priča je bil zaslišan tudi gostilničar Jako Jakovljevič, ki je povedal, da je pred pretepom Potočar res miril Novaka in da je Novaka tudi sam prosil, naj pusti Mitrovića pri miru. Kako je potem prišlo do pretepa, ne ve, saj je v tistem trenutku pospravljal teraso lokala. Mitrović sicer ves čas trdi, da je bil k pretepu izzvan, da ga je izzival predvsem Novak, vse skupaj pa naj bi se začelo tako, da ga je Potočar med tem, ko sta se rokovala, s pestjo sunil v rebra.

Sojenje se bo nadaljevalo z zaslišanjem prič.