Prazne ceste in težka stopala

Celjski policisti lovili divjake na slovenskih cestah

S.R.
26. 4. 2020, 10.16
Posodobljeno: 26. 4. 2020, 10.32
Deli članek:

Nekoliko bolj prazne ceste so kot kaže dovolj, da se voznikom kisajo možgani, njihova stopala pa postajajo vse težja.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Že pred dnevi so na Darsu opozorili, da na slovenskih cestah beležijo znaten padec dnevnega prometa, a tudi povečano število prehitrih voznikov.

O tem priča tudi petkov izkupiček celjskih policistov. Popoldne so namreč na območju celotne policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarki na neprilagojeni hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitvami voznikov enoslednih vozil, spoštovanjem aktualnega odloka in drugimi kršitvami. Od 61 voznikov enoslednih vozil, ki so jih ustavili, so kar pri 21 zaznali kršitve, ob tem pa so v kar 48 primerih ukrepali zoper voznike s pretežko nogo.

Divjaki

V Dolah pri Šentjurju so vozniku v naselju izmerili hitrost 95 kilometrov na uro. Izven naselja Kostrivnica so na območju, kjer so se lani zgodile tri smrtne prometne nesreče, obravnavali voznika, ki je vozil 133 kilometrov na uro. Že med rednim nadzorom prometa so dopoldne na avtocesti izven naselja Dramlje zasačili voznika osebnega avtomobila, ki se je proti Mariboru gnal s  hitrostjo 213 kilometrov na uro. Tega je doletela globa 1200 evrov, deležen pa je bil tudi stranske sankcije devetih kazenskih točk. 

Zvečer so na avtocesti obravnavali še dva voznika, ki sta vozila skrajno neodgovorno. Izven naselja Arja vas na relaciji Ljubljana -Maribor je voznik divjal s 204 kilometri na uro. Tudi njega je doletela katen 1200 evrov in devetih kazenskih točk. Na avtocesti izven naselja Šentrupert so nato vozniku izmerili hitrost 190 kilometrov na ur. Ta jo je odnesel z 250 evri kazni in tremi kazenskimi točkami. 

In še eden

V Dobju pri Planini so nato v soboto poskušali ustaviti občana, ki je dovoljeno hitrost prekoračil v naselju. Na znake policistov ni ustavil in je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej ter zapeljal z vozišča na travnik, pri čemer si je na vozilu poškodoval podvozje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,80 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. 

Iz PU Celje opozarjajo, da bodo na območju njihove policijske uprave tudi v naslednjih dneh izvajali poostrene nadzore cestnega prometa in dosledno ukrepali zoper kršitelje.