Huda nesreča v Melbournu

FOTO: Ustavili prehitrega voznika, umrli pod kolesi tovornjaka. Tragično smrt štirih policistov zakrivil ...

R.T.
23. 4. 2020, 08.29
Posodobljeno: 23. 4. 2020, 14.58
Deli članek:

Včeraj je v avstralskem Melbournu prišlo do grozljive nesreče, v kateri so življenje izgubili štirje policisti.

Facebook
Josh Prestney je včeraj izgubil življenje.

41-letnega Richarda Puseya, ki je sedel za volanom avtomobila znamke Porsche 911 Coupe so včeraj okoli 17. ure (po lokalnem času) ustavili policisti avstralske zvezne države Viktorija. Razlog? Prehitra vožnja. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili hitri test na prepovedane droge. Ker je test pokazal, da je v telesu 41-letnika prisotna prepovedana substanca, so možje v modrem poklicali okrepitev, prišla sta še dva policista.

Vsi štirje so govorili s Puseyem in stali ob svojih službenih vozilih, ko je pripeljalo tovorno vozilo. Moški, ki je sedel za volanom tovornjaka s polpriklopnikom, je nenadoma zavil na odstavni pas in trčil neposredno v četverico. Umrli so na kraju nesreče. Preminule policiste so že identificirali. Gre za Lynette Taylor, Glena Humphrisa, Kevina Kinga in Josha Prestneya.

Voznika tovornega vozila so prepeljali v tamkajšnjo bolnišnico, kjer je pod budnim očesom policistom.

41-letni voznik porscheja jo je odnesel brez poškodb, po podatkih portala Australia news naj bi grozljiv prizor ujel v objektiv in jo ucvrl peš. Fotografije nesreče je delil s prijatelji na družbenem omrežju Facebook. Inšpektor Graham Ashton je njegovo početje opisal kot "gnusno" in navedel, da so fotografije "nazorne".

Danes zjutraj pa so možje v modrem prijeli Puseya, sicer kreditnega posrednika. Gre za starega znanca policije, ki je kriminalistom danes skušal razložiti, kaj se je zgodilo sinoči. 

Premier Victorie Daniel Andrews je nesrečo opisal kot "grozljivo tragedijo".