tehtala je zgolj 34 kilogramov

Od leta 2014 pogrešano dekle našli sestradano v hotelski sobi

R.T.
17. 4. 2020, 18.57
Posodobljeno: 17. 4. 2020, 19.02
Deli članek:

Trenutno je v oskrbi centra za socialno delo, ko bo to dopuščalo njeno telesno in duševno zdravje, pa se bo vrnila v očetove roke.

National Center for Missing and Exploited Children
Penelope takrat, ko je bila stara 11 let (levo), in Penelope, kakor naj bi glede na računalniški model izgledala, ko je bila stara 14 let (desno).

Agentje ameriškega Zveznega preiskovalnega urada (FBI) so na začetku aprila v eni od hotelskih sob v mestu Madisonville v Teksasu našli šest let pogrešano Penelope Inks. Ko je izginila, je bila stara 11 let. Oblasti so vseskozi vedele, da jo je ugrabila mama Heather, ki pa je vsa ta leta niso uspeli izslediti. Leta 2014 je namreč skrbništvo nad Penelope prejel oče, od takrat pa sta mati in hči izginili z obličja Zemlje. Heather, sicer fotomodel, se je pred organi pregona skrivala s pomočjo številnih lažnih identitet, a so preiskovalci nekatere od teh imen v šestih letih iskanja spoznali. Marca letos je storila usodno napako, ko je poklicala policijo in dejala, da jo želi nekdanji soprog zastrupiti, pri tem pa se je predstavila z enim teh lažnih imen. Alarmi so zazvonili, policiji pa je uspelo izslediti lokacijo klica. Sled jih je privedla do hotelske sobe, v kateri so našli zapuščeno in izstradano najstnico Penelope. Pozneje so aretirali tudi Heather, ki se bo na sodišču zagovarjala zaradi ugrabitve. 

»Dali so ji prvi obrok, a ni želela jesti. Izmučena je. V 16. letu starosti tehta slabih 34 kilogramov. Zmedena je in ne ve, komu zaupati in komu ne,« je na začetku meseca, ko so jo našli, pojasnil zasebni detektiv Philip Klein, ki ga je že pred leti najel Penelopin oče. Penelope je trenutno v oskrbi centra za socialno delo, ko bo to dopuščalo njeno telesno in duševno zdravje, pa se bo vrnila k očetu. Kot je še pojasnil Klein, srečen razplet pomeni veliko olajšanje tako za očeta kot otroka, ki se ne bo vrnil v roke »materi, ki je v najboljšem primeru kriminalec, v najslabšem pa žival.«