Vlomilec

Lucija: osumljenca dobili na ulici z izvijačem v rokavu

J.P.
15. 4. 2020, 13.02
Posodobljeno: 15. 4. 2020, 13.07
Deli članek:

Vlamljal je v gostilne, trgovine, cvetličarne in frizerske salone. Vedno ponoči.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V zadnjem mesecu je bilo na območju Lucije vlomljeno v več objektov. Na delu je bil storilec, ki je s pomočjo orodja na silo vlamljal vhodna vrata gostinskih obratov, gostiln, trgovin, cvetličarn in frizerskih salonov. Vedno je to počel pozno ponoči in na izredno majhnem območju naselja v Luciji.

Piranski policisti so na podlagi teh ugotovitev presodili, da se je storilec na vlomilske pohode odpravljal peš in da najverjetneje stanuje v neposredni bližini. Posnele so ga tudi varnostne kamere.

V trdi noči

Na prste so mu stopili v četrtek ob 1.40 uri, v strnjenem naselju na Šolski ulici v Luciji. 30-letni domačin je glede na opis ustrezal storilcu obravnavanih kaznivih dejanj. V preteklosti ga še niso obravnavali.

V rokavu je imel izvijač, s katerim je izvrševal kazniva dejanja, pri sebi je imel tudi rokavice in mobilni telefon, ki ga je uporabljal kot svetilko. Policisti so mu zaradi utemeljenih sumov odredili pridržanje do 48 ur. Okrožno sodišče v Kopru je izdalo odredbo o hišni preiskavi. Policisti so na domu osumljenega dejansko zasegli nekaj ukradenih predmetov in jih tudi že vrnili lastnikom.

Najmanj pet kaznivih dejanj

Glede na trenutne ugotovitve policisti 30-letnega Lucijčana utemeljeno sumijo storitve najmanj petih kaznivih dejanj velike tatvine (po členu 205/I-1 KZ-1), pri čemer nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov tudi za številna druga kazniva dejanja. Zoper navedenega bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru.