Nastradal 6-letni deček

Bil je odločen, da zagreši grozljiv zločin: napovedal, da bo nekoga pahnil v smrt

R.T.
7. 2. 2020, 08.14
Posodobljeno: 7. 2. 2020, 08.19
Deli članek:

Za starše je bil prevelik zalogaj.

Profimedia
Dečka so oskrbeli na kraju in ga nato v bolnišnico prepeljali s helikopterjem.

4. avgusta lani je takrat 17-letni Jonty Bravery čez varovalno ograjo na razgledni ploščadi 10. nadstropja londonske galerije Tate Modern vpričo njegove družine pahnil šestletnega dečka. Ta je hodil le nekaj korakov pred svojo družino, ko ga je zgrabil in ga zalučal skoraj 31 metrov globoko na peto nadstropje.

Niso mu smeli reči ne

Facebook
Jonty Bravery

Daily Mail poroča, da so bili skrbniki najstnika iz premožne družine, ki je zaradi posebnih potreb potreboval dodatno oskrbo, nemočni. Fant je lahko poležaval in kradel – skrbniki mu niso smeli reči ne. Leta 2017, ko je imel avtistični fant 16 let, so ga vzeli iz njegovega doma in umestili v posebno ustanovo. Zaradi svoje manipulativne narave je potreboval vsaj dva skrbnika, poroča Daily Mail. Dobro artikuliran in inteligenten se je na spletu podučil o svojem duševnem stanju, nato pa namenoma prikazoval najhujše simptome. Ko je bil v skrbništvu, naj bi imel štiri cilje: priti iz hiše ter imeti dostop do interneta, do staršev in do žensk.

Daily Mail razkriva tudi, da je najstnik le nekaj mesecev pred tistim usodnim dnem razkril svoj morilski načrt. Njegovi skrbniki so ga celo posneli: »Imam v glavi, kako ubiti nekoga … Vem, da bo umrl zaradi padca v globino.« Temu navkljub so mu dovolili, da je galerijo obiskal sam.

Sojenje še ni zaključeno.

Žrtev okreva

Kaj pa njegova žrtev? Šestletni deček iz Francije pol leta pozneje že lahko premika okončine in izgovarja besede po zlogih. Spomnimo: pri padcu je utrpel več zlomov hrbtenice, rok in nog ter krvavitev možganov. Nekaj časa je bil v kritičnem stanju.