Starejša sestra za trenutek zaspala

Tragičen konec igre: Desetletni Marko in sestrica živa zgorela, umrl tudi družinski pes

R.T.
25. 1. 2020, 10.45
Posodobljeno: 25. 1. 2020, 12.45
Deli članek:

Iz Srbije prihaja tragična vest.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Četrtek je dan, ki ga Slavica Tofilović nikoli ne bo pozabila. Tako kot vsak dan se je odpravila v službo, otroke pa je pustila doma. Najstarejši hčerki Milici (12) je naročila naj pazi na Marka (10) in Dušico (8), piše srbski portal Kurir.

Družina živi skromno v Mali Moštanici, ki se nahaja v srbski občini Obrenovac, ta pa je del mesta Beograd. Poleg doma so imeli majhno leseno lopo.

Le dve uri potem ko se je odpravila na delo, so jo poklicali sosedje in ji povedali, da lopa gori, mlajših dveh otrok pa ni na spregled. Agonija je trajala vse do večera, ko so preiskovalci mami sporočili tragično vest. Na pogorišču so namreč našli posmrtne ostanke otrok. Slavica je bila takrat z Milico pri sosedi.

Najstarejša hčerka je mami kasneje povedala, da je za trenutek zaspala, brat in sestra pa sta odkorakala v lopo. Kot poroča omenjeni portal naj bi Marko vzel vžigalnik in časopis, igra pa se je končala tragično.  V lopi so bila tla prekrita s slamo, notri pa je imela družina kokoši, tam so shranjevali tudi drva. 

Brat in sestra neločljiva

"Otroci so bili dopoldne v šoli, ko so se vrnili, sem jim pripravila kosilo. Takrat mi je Marko, ves srečen, povedal, da je pri predmetu srbskega jezika dobil petico, Dušica pa štirico pri naravi. Pohvalila sem ju in v nekem trenutku me je sin vprašal, ali se gre lahko igrat. Rekla sem mu, naj ostane in pomaga sestri pri matematični nalogi," je novinarjem srbskega portala Kurir povedala užaloščena mati.

"Marko in Dušica sta bila neločljiva, nosila sta ista oblačila in obutev. Vedno sta bila skupaj," je še dodala. 

V hišo se ne bosta vrnili

Slavica je izpostavila, da se v domačo hišo s hčerko ne bosta več vrnili, Milici pa bo po težki izgubi pomagal šolski psiholog. 

Umrl tudi štirinožni prijatelj

Kot poročajo srbski mediji, naj bi sosedje, ko so opazili plamene uspeli rešiti psa, ki sta ga imela otroka zelo rada. Le dan kasneje pa je pes poginil, Slavica pravi, da zaradi žalosti.