Med prehitevanjem trčil v avtobus s potniki

FOTO: Med Bledom in Bohinjem trčila avtobus in osebno vozilo: pijan sedel za volan

A.S.
25. 1. 2020, 08.12
Posodobljeno: 25. 1. 2020, 08.46
Deli članek:

Včeraj je malo po 20. uri uri v Soteski med krajema Obrne in Nomenj prišlo do prometne nesreče.

Facebook - PGD Bohinjska Bristrica
Do nesreče je prišlo v večernih urah.

"Ob 20.11 sta v soteski pri naselju Nomenj, občina Bohinj, trčila osebno vozilo in avtobus," so zapisali na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. V nesreči se je poškodovala ena oseba v osebnem vozilu, medtem ko so jo voznik avtobusa in pet potnikov odnesli brez poškodb. 

Prometni nesreči med Bledom in Bohinjem pa po podatkih STA botroval alkohol. Kot so jim sporočili s Policijske uprave Kranj, je povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola med prehitevanjem trčil v nasproti vozeči avtobus, zaradi odpadlih delov vozil pa je poškodovano še tretje vozilo. Edini poškodovani je povzročitelj.

Posredovali so gasilci PGD Bled in Bohinjska Bistrica, ki so kraj nesreče prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulatorja na obeh vozilih in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Prav tako so očistili vozišče na razdalji približno 50 metrov ter nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju obeh vozil. Pomagali so tudi gorenjskim reševalcem pri oskrbi poškodovanega voznika.

Gasilci so potnike iz avtobus pospremili na varno mesto ter nato v nadomestni avtobus. Cesta Bled-Bohinj je bila med intervencijo dve uri zaprta.