Top Flop tedna

V gostilni se je šopiril z orožjem, za volan pa sedel pijan

S.S.
30. 12. 2019, 21.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
0,97 mg je napihal Radovljičan, ki je v gostilni strašil s signalno pištolo.

10. V Piranu je nekdo iz trgovine ukradel več kosov ženskih in moških oblačil. Lastnik je oškodovan za približno 2000 evrov.

9.  Iz skladiščnih prostorov podjetja v središču Ljubljane je neznanec odpeljal avtomobilsko prikolico, vredno 3000 evrov.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. Na mejnem prehodu Dragonja so policisti med kontrolo potnikov na avtobusu hrvaškega prevoznika odkrili kovinski boksar s tremi bodali. Prepovedano hladno orožje so policisti odkrili s pomočjo rentgena v kovčku državljana Francije. Boksar so zasegli, Francoza pa oglobili po hitrem postopku. Po plačilu 250 evrov globe in 100 evrov sodne takse je lahko nadaljeval pot.

6. Ljubljanski policisti so na območju Bežigrada obravnavali vlom v stanovanje. Lastnik pogreša medicinske pripomočke. Škode je za 20 evrov.

5. V Lokvi pri Sežani je nekdo vlomil v hišo in ukradel hranilnik s prihranki.

4. Na območju Rogatca so policisti obravnavali 54-letnega domačina, ki se je lažje poškodoval pri streljanju s pištolo za rakete. Oglobili so ga po hitrem postopku.

3. Na Stanetovi ulici v Celju je nekdo iz zunanjega paviljona ob gostinskem lokalu ukradel dve torti in svečke.

2. V Cerkljah na Gorenjskem je nekdo kmetu ukradel telička.

1. Radovljiški policisti so obravnavali moškega, ki se je v gostinskem obratu šopiril z orožjem. Policisti so ga hitro izsledili in oglobili zaradi kršitve javnega reda in miru, vožnje pod vplivom alkohola (0,97 mg/l), vožnje neregistriranega vozila in vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Možakarju so policisti zasegli signalno pištolo in avto, njega pa pridržali do streznitve.