Mehanska napaka?

Po tragediji v bazenu: pastorjeva žena pravi, da so znali plavati

G.G.
28. 12. 2019, 10.01
Posodobljeno: 28. 12. 2019, 11.46
Deli članek:

Španska policija še ni zaključila preiskave nenavadne smrti treh britanskih turistov v bazenu na priljubljeni španski obali Costa del Sol.

Reuters
Bazen v hotelskem kompleksu Club La Costa World v bližini kraja Fuengirola je po tragediji spet odprt.
52-letni Diya je bil direktor cerkvene ustanove Open Heavens London, sicer podružnice Odrešene krščanske božje Cerkve (Redeemed Christian Church of God – RCCG) s sedežem v Charltonu, ki pa je bila ustanovljena v Nigeriji. 

Ena od hčera utopljenega pastorja Gabriela Diye naj bi policiji dejala, da nihče ni znal plavati. Včeraj je pastorjeva žena Olubunmi Diya zanikala hčerine navedbe. Po njenem vedenju so znali plavati, krivdo za utopitev njenih ljubljenih pa bi morali iskati v »tehnični napaki bazena«.

Spomnimo. Na predbožični večer so se v bazenu v hotelskem kompleksu Club La Costa World v bližini kraja Fuengirola na območju Coste del Sol utopili trije člani družine Diye. Drama se je pričela, ko je 9-letna hčerka Comfort začela kričati v bazenu. Zdelo se je, da se utaplja, zato sta v vodo skočila njeni oče Gabrijel in njen 16-letni brat Praise-Emmanuel. V zmešnjavi sredi manjšega bazena so se vsi trije utopili. Reševalcev ni bilo ob bazenu, saj to zaradi njegove velikosti ni potrebno.

Preiskovalci so že pregledali vodne črpalke, celoten sistem in tudi strojnico, da bi ugotovili, ali je šlo za mehansko napako oziroma težavo z električno napeljavo. Doslej niso ugotovili tehničnih pomanjkljivosti, o katerih govori žena pokojnega pastorja.

Facebook
Tragično preminula Gabriel in Comfort.