Skozi steno klical na pomoč

VIDEO: Z desetega nadstropja na glavo padel v prezračevalni jašek, pristal v pritličju in preživel

R.T.
9. 12. 2019, 09.41
Posodobljeno: 9. 12. 2019, 09.46
Deli članek:

Valenki, tradicionalni ruski zimski škornji, izdelani iz volnene klobučevine, so tega moškega iz Sibirje najprej skoraj stali življenja, nato so se izkazali za njegove rešitelje.

Rusko ministrstvo za izredne razmere
Moški je padec preživel.

Stanovalce v pritličju stanovanjskega bloka v sibirskem Jakutsku so včeraj sredi noči prebudili glasni klici na pomoč. Izvor teh klicev se je na presenečenje stanovalcev skrival nekje za steno, zato so na kraj poklicali reševalce in gasilce, poroča ruski portal RT. Ti so se stene lotili z žago in kladivi. Ko se je končno vdala, je razkrila moško postavo, ki je bila z glavo navzdol ujeta v prezračevalnem jašku.

Moški je nesrečo preživel in je pristal v bolnišnici, a bolj kot poškodbe v oči bodejo okoliščine zagonetnega položaja, v katerem se je znašel. Izkazalo se je namreč, da je v prezračevalni jašek padel v desetem nadstropju zgradbe, kar 28 metrov višje. Domnevno naj bi sušil znamenite zimske škornje, ko so ti padli v jašek, za njimi pa je v želji, da jih reši, padel tudi sam. Nesreča bi po vseh fizikalnih zakonih morala biti smrtna, a se je jašek v pritličju na srečo nekoliko zožil, kar je njegovo potovanje v globino upočasnilo, končen udarec ob stiku s tlemi pa je ublažila volnena obutev. Kot dodajajo pri RT, topli valenki, ki so izdelani iz ovčje volne, med ostrimi zimami že več stoletij grejejo prezeblo rusko nogo, tako pa so rešili že mnogo življenj, a podobnega primera doslej nepresenetljivo še niso zabeležili.