Huda nesreča pri Kopru

Štiri osebe ukleščene, eno življenje ugasnilo, še šest poškodovanih

S.R./STA
9. 12. 2019, 07.09
Posodobljeno: 9. 12. 2019, 12.43
Deli članek:

Na glavni cesti med Koprom in Dragonjo izven naselja Srgaši se je pripetila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila ena oseba.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragična nesreča v bližini odcepa za Grintovec v občini Koper se je pripetila včeraj malo po 18.30 uri, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Po trčenju štirih vozil so morali gasilci s tehničnim posegom iz zverižene pločevine rešiti kar štiri osebe. 

V nesreči je življenje izgubil 89-letni sopotnik v enem od vozil, tri osebe so bile poškodovane huje, tri pa lažje, so sporočili iz Generalne policijske uprave. 

Kot je še poročala uprava za zaščito in reševanje, so na kraju posredovali gasilci JZ GB Koper, Prehospitalna enota Obala in še tri reševalna vozila Reševalne službe slovenske Istre. V nesreči je bilo sicer udeleženih 8 oseb.

Nesreča se je sicer zgodila, ko je 62-letni voznik osebnega avtomobila, sicer hrvaški državljan, med vožnjo iz Kopra proti Dragonji zapeljal prek dvojne neprekinjene črte na levi prometni pas in trčil v nasproti vozeč avtomobil 65-letnega Italijana. V to vozilo sta nato trčili še dve vozili, za volanom katerih sta sedela 71-letni Italijan in 53-letni Slovenec89-letnik, ki je sedel na sovoznikovem sedežu v vozilu 65-letnega Italijana, je bil na mestu mrtev. Kot sporočajo iz PU Koper, so v primeru smrti odredili sodno obdukcijo. V tem vozilu sta se huje poškodovali še dve punci. Preiskovalna sodnica bo sicer odredila tudi sodnega izvedenca za pregled vozil.

Povzročitelj se je v nesreči le lažje poškodoval, na kraju pa ni mogel opraviti preizkusa alkoholiziranosti, še sporočajo koprski policisti. Reševalci so ga odpeljali izolsko bolnišnico, pri čemer so policisti odredili strokovni pregled na alkohol, zdravila in mamila. Doletela ga bo kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnost.