V zadnjih letih 75-krat ovaden

Spor štirih družin v okolici Krškega: 21-letnik v hišo vpadel s sekiro in solzivcem

J.P.
6. 12. 2019, 16.50
Posodobljeno: 6. 12. 2019, 16.53
Deli članek:

Nasilneža so v zadnjih letih 75-krat ovadili zaradi različnih kaznivih dejanj.

Profimedia
Poškodoval je pet oseb (fotografija je simbolična).

Včeraj zjutraj so bili policisti novomeške policijske uprave obveščeni, da so se v naselju v bližini Krškega sprle štiri družine. V več klicih, ki so prišli na številko 113, je bilo omenjano fizično nasilje in orožje. Na kraj je bilo napotenih več patrulj.

Po prvih zbranih obvestilih je bilo v pretepu lažje poškodovanih pet oseb, eno so odpeljali v bolnišnico, policisti pa so pridržali 21-letnega nasilneža, ki naj bi oborožen s sekiro najprej razbil vrata, vstopil v hišo ter med kričanjem in pretepanjem - tudi z uporabo solzivca - poškodoval pet oseb.

Osumljen je storitve kaznivih dejanj nasilništva, groženj, poškodovanja tuje stvari, nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, kršitve nedotakljivosti stanovanja. Policisti so zasegli plinski razpršilec in dve palici, orožje še iščejo.

Star znanec policije

Nasilneža so v zadnjih letih 75-krat ovadili zaradi različnih kaznivih dejanj, ga več kot 15-krat obravnavali zaradi različnih kršitev javnega reda in miru ter več kot 20-krat za različne prekrške iz področja prometne varnosti.