v vozilu državljana BiH kar osem sirskih državljanov

FOTO: Primorka terjala dve življenji: prehitel tovorno vozilo, avtomobil je zaneslo, potem pa ...

A.S.
28. 11. 2019, 07.41
Posodobljeno: 28. 11. 2019, 15.18
Deli članek:

Okoli pol druge ure je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko prišlo do hude prometne nesreče.

Gasilska Enota Stara Vrhnika
V nesreči sta umrli dve osebi.

Voznik osebnega vozila je med vožnjo iz Ljubljane prehitel tovorno vozilo, pri vračanju na vozni pas pa je zaradi neprilagojene hitrosti vozilo začelo zanašati - trčilo je v odbojno ograjo. Potnik v vozilu je na kraju trčenja umrl, dva sta bila v kritičnem stanju odpeljana v UKC Ljubljana, kjer je eden od njiju kmalu po nesreči umrl.

Voznik je v vozilu prevažal devet potnikov, od tega je bilo osem tujcev, sicer državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V nesreči sta umrla dva državljana Sirije, dva tujca sta ostala na zdravljenju v UKC Ljubljana, s štirimi tujci pa postopek še poteka, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Vse osebe so bile pregledane zaradi sumov prenosljivih bolezni.

Policisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti na kraju odvzeli prostost 42-letnemu vozniku, državljanu Bosne in Hercegovine. Z zbiranjem obvestil še nadaljujejo. Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri primorske zaprta do 6.30, zaradi česar so nastajali daljši zastoji.

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje so posredovali ljubljanski in vrhniški gasilci ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih.