Policisti mirijo

Na Jesenicah neznanci prežijo na otroke?

A.S.
24. 10. 2019, 10.17
Posodobljeno: 24. 10. 2019, 10.25
Deli članek:

Jeseniški policisti so se odzvali na dva primera domnevnega vabljenja otrok v vozila.

Thinkstock
Policija preveri vse informacije, dogodke, v katere so udeleženi otroci. (fotografija je simbolična).

V soboto zvečer naj bi v Podkočni voznik belega kombiniranega vozila ustavil pri otroku, ki je čepel za ograjo in iztegnil dlan z bonbonom. Rekel ni nič. Otrok se je prestrašil in pobegnil.

Do podobnega incidenta pa naj bi prišlo tudi včeraj v jutranjih urah. Na Cesti Toneta Tomšiča se je ob otroku, ki je bil na poti v šolo, ustavil bel osebni avtomobil (velikosti vozila znamke Renault Megan ali Volkswagen Touran). Neznanec naj bi po podatkih jeseniške policije šolarja vabil, naj gre z njim, otrok pa je stekel v šolo.

Policijska preiskava je v teku, policisti pa opozarjajo, da v tovrstnih primerih pogosto prihaja do širjenja nepreverjenih informacij in govoric, s katerimi odrasli pri otrocih povzročajo nepotreben občutek ogroženosti. "Nasveti naj pri otrocih ne povzročajo dodatnega strahu, ker ni vsak pristop neznanca nujno sumljiv ali nevaren," so v sporočilu zapisali policisti in navedli primer širjenja lažne vesti. V soboto naj bi prišlo do poskusa ugrabitve otroka, storilcev naj bi bilo več, policisti pa zatrjujejo, da do tega ni prišlo.