"Moj sin je imel pred seboj še celo življenje"

Umrl, ker je pred vlomilcem ščitil petletno sestrico

R.T.
2. 10. 2019, 09.45
Posodobljeno: 2. 10. 2019, 10.52
Deli članek:

15-letni Khyler Edman je v četrtek pred napadalcem skušal zaščititi svojo petletno sestrico in pri tem izgubil življenje.

Gofundme
Khyler Edman s sestrico

15-letni Khyler in njegova sestrica sta bila v četrtek sama doma v družinski hiši v mestecu Port Charlotte na Floridi. 27-letni Ryan Cole je vlomil, preden je odšel, pa mu je pot prekrižal 15-letnik. Vlomilcu se je postavil po robu in skušal zaščititi svojo mlajšo sestrico. Čeprav je deklica nepoškodovana, pa so bile vbodne rane za Khylerja usodne.

Tamkajšnji šerif Bill Prummell je za ameriške medije povedal, da so bila vhodna vrata družinskega doma odprta, 15-letnik pa je negiben ležal na tleh. Takrat so tudi policiste obvestili, da so na eni od tamkajšnjih cest opazili poškodovanega moškega. Policisti so se hitro podali v lov za morilcem in ga kmalu tudi ujeli. Imel je več vbodnih ran, ki mu jih je med prerivanjem zadal 15-letnik. Potreboval je bolnišnično oskrbo, Prummell pa je povedal, da že okreva.

Na spletni strani GoFundMe zbirajo sredstva za najstnikov pogreb: »Prosim, pomagajte naši družini, da Khylerju omogočimo dostojen pogreb, kot si ga zasluži. Bil je star le 15 let. Moj sin je imel pred seboj še celo življenje, ki mu ga je nekdo odvzel,« je napisal eden od staršev. Sicer so doslej v dobrodelni akciji zbrali že 69 tisoč dolarjev.