Filmska drama na slovenskih cestah

VIDEO in FOTO: S pajdaši po avtocesti brežal pred slovenskimi policisti, ni jim bil kos, stisnili so ga v "sendvič"

S.R.
29. 9. 2019, 09.24
Posodobljeno: 29. 9. 2019, 13.59
Deli članek:

Policisti so se v petek pozno zvečer podali na lov za pijanim in zadrogiranim voznikom, ki je z nevarno vožnjo ogrožal življenja drugih udeležencev v prometu. Ni jim bil kos.

PU Kranj
Na avtocesti je zganjal vse vrste norčij.

Gorenjski policisti so v petek pozno zvečer na avtocesti na Barju z ljubljanskimi kolegi obravnavali voznika, ki se je prometni kontroli z različnimi manevri in nezanesljivo vožnjo izogibal vse od Torovega, sporoča tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos. Policisti so ga začeli ustavljati na podlagi prijave o nezanesljivi vožnji. 

Kot pojasnjuje Kos, je voznik na daljši razdalji večkrat nezanesljivo menjal prometne pasove, zaviral, spreminjal hitrost vožnje od minimalne in tudi do 200 kilometrov na uro. Izvajal je nenadne premike, se na avtocesti ustavil in potem speljal ter se z različnimi manevri zelo očitno izogibal ustavitvi. "Na Barju ga je več policijskih patrulj prisilno ustavilo s skupinskim zmanjševanjem hitrosti in potiskanjem ob rob avtoceste. Vdal se je šele, ko so ga policisti v to prisilili," dodaja. Policisti so ga po besedah Kosa stisnili v »sendvič«.

Pijan in zadrogrian

Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, pozitivna pa sta bila preizkusa na alkohol in prepovedane droge. Elektronski alkotest je namreč pokazal rezultat 0,68 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, hitri test na prepovedane droge pa na prisotnost kokaina in amfetaminov. V vozilu je prevažal tudi tri potnike, pri čemer so enemu od njih policisti zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge. 

Do ogrožanja ostalih udeležencev v prometu zaradi zelo dobro opravljenega dela policistov pri ustavljanju ni prišlo. Prav tako ni nastala materialna škoda na vozilih. Proti vozniku postopek še poteka, osebni avtomobil pa so mu zasegli.