Tragedija v Srbiji

Dveletnico ob jezeru obšla slabost: starša zdravnik pustil na cedilu, njunega otroka pa ni več

R.T.
16. 8. 2019, 16.27
Posodobljeno: 16. 8. 2019, 19.35
Deli članek:

Srbski mediji poročajo o smrti 2-letnega otroka. Deklico je na Vlasinskem jezeru, ki se nahaja na jugu Srbije, včeraj obšla slabost. Starša sta takoj poklicala reševalne enote (okoli 20. ure) in dobila odgovor, naj otroka v zdravstveno ustanovo pripeljeta sama.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

2-letna deklica je preminila danes zjutraj v Zdravstvenem centru Surdulica, potem ko jo je na Vlasinskem jezeru, ki se nahaja na jugu Srbije, obšla slabost. Kot poročajo srbski mediji, sta starša takoj poklicala nujno medicinsko pomoč. Dobila sta odgovor, da trenutno ni razpoložljivega reševalnega vozila, s katerim bi lahko prišli po deklico in staršema naročili, naj jo pripeljeta sama. Otroka v kritičnem stanju sta morala starša tako sama odpeljati do najbližje zdravstvene ustanove.

Kljub naporom zdravnikov pa je deklica danes preminila, obdukcija pa bo pokazala vzrok smrti.

Direktorica zdravstvenega doma v srbskem Vlasotincu Milena Stanković-Mitrović je izjavila, da zdravnik ni mogel na kraju oskrbeti deklice, ker naj bi bil v tistem trenutku edini zdravnik v zdravstvenem domu. “Reševalne službe niso imele na voljo vozila z nosilom. Zdravnik je bil v tistem trenutku sam v zdravstvenem domu in objekta ni smel zapustiti. Obstajajo zakonski normativi, ki jih je treba spoštovati,” je povedala Stanković Mitrovićeva.

Srbski mediji pišejo, da je na samem Vlasinskem jezeru, kot enem od večjih turističnih središč na jugu države, samo ena ambulanta, medtem ko zdravstvenega objekta s 24-urnim delovnim časom ni.