Izrekel se je za nedolžnega

Dvojčka umrla v razgretem avtomobilu, potem ko ju je pozabil odpeljati v vrtec. Žena mu še vedno stoji ob strani

R.T.
29. 7. 2019, 10.21
Posodobljeno: 29. 7. 2019, 10.54
Deli članek:

Juan Rodriguez je v petek v ameriški zvezni državi New York svoja otroka pozabil v razgretem avtomobilu pred veteransko bolnišnico v Bronxu, kjer dela. V soboto se je izrekel za nedolžnega, njegova žena in mama preminulih otrok Marissa pa mu še vedno stoji ob strani.

Facebook (osebni profil)
Marrisa in Juan Rodriguez

Luna in Phoenix, ki sta štela zgolj eno leto, sta v petek umrla v družinskem avtomobilu. Visoke temperature so bile usodne. Oče bi ju moral, preden je odšel na delo, odpeljati v vrtec, vendar je na to očitno pozabil. Rodriguez, ki je v preteklih letih služil kot vojak na misiji v Iraku, je sedaj kot socialni delavec delal v veteranski bolnišnici v Bronxu, kamor se je odpravil tudi v petek, le da je tokrat pozabil, da sta na zadnjem sedežu njegova otroka. Dvojčka sta bila v razgretem vozilu osem ur, zunaj pa so temperature dosegle približno 27 stopinj Celzija. Ker pa ima vozilo zatemnjena stekla, je bilo nemogoče, da bi kdo od mimoidočih opazil otroka. Oče se je po opravljenem delu vrnil do parkiranega avtomobila, se usedel in vozil 10 minut, preden je opazil negibna dvojčka. Kljub hitremu posredovanju rešilnih enot, je bilo prepozno. »Moja otroka sta mrtva, ubil sem svoja otroka,« je kričal Rodriguez. Preiskava je sicer pokazala, da je temperatura otroških teles presegla 42 stopinj Celzija.

V soboto se je Rodriguez izrekel za nedolžnega, iz pripora pa so ga izpustili, potem ko je uspel položiti 100.000 ameriških dolarjev varščine. Na sodišču se bo moral spet pojaviti 1. avgusta.

Rodriguez naj bi bil sicer, kot piše Dailymail, zgleden oče. Z Marriso sta dobila tri otroke, medtem ko ima Juan iz prvega zakona še dva otroka. »Gre za tragično nesrečo. Čeprav neizmerno trpim, še vedno ljubim svojega moža. Dobra oseba je, dober oče je in vem, da ne bi namerno škodil najinima otrokoma,« je v nedeljo povedala Marrisa in medije prosila za spoštovanje zasebnosti v teh težkih trenutkih.