Skušali vlomiti v hišo

FOTO: Na Hrvaškem so se z lomilko spravili nad psa slednika. Bo Rex sploh še normalno hodil?

A.S.
29. 7. 2019, 08.39
Posodobljeno: 29. 7. 2019, 15.06
Deli članek:

Hrvaški policisti preiskujejo poskus vloma v eno od karlovških hiš. Vlomilci so na dvorišču naleteli na 15-mesečnega nemškega ovčarja Rexa, sicer psa slednika v prostovoljnem gasilskem društvu Karlovec. Živali so se lotili z lomilko, piše 24sata.

PGD KArlovec (DVD Karlovac)
Storilce še iščejo.

Medtem ko je bil lastnik Dejan Ranitović, sicer gasilec PGD Karlovec, v soboto zvečer v službi, so neznanci skušali vlomiti v njegovo hišo. Na dvorišču jih je pričakal Rex, ki je za kratek čas zapustil hišo, da bi opravil malo potrebo. Po prvih informacijah, so se napadalci nad psa spravili z lomilko. Nebogljeno žival je našla soproga gasilca, ki je o vsem nemudoma obvestila moža.

»Žena me je poklicala in povedala, da so pretepli našega psa. Takoj sem ga odpeljal k veterinarju,« je za 24sata povedal gasilec. Njegovi sodelavci so na družbeno omrežje Facebook objavili fotografije Rexa, kako z zaprtimi očmi prejema infuzijo.

»Rex je mlad pes, star 15 mesecev, pripravljali smo ga na to, da postane pes slednik. Obsojamo ta napad,« je povedal načelnik PGD-ja Dražen Petrić.

»Ne vem, kaj naj rečem, Rex je kot član družine. Grozno se počutimo,« je po napadu povedal lastnik. 

KAportal piše, da je zdravstveno stanje napadenega nemškega ovčarja po operativnem posegu že stabilno, napovedi veterinarja Tomislava Kavčića so zaenkrat optimistične, nič pa ni zagotovo. Čeprav Rex poskuša vstati, ima težave pri hoji. Tako Dejan kot ostali člani gasilskega društva upajo, da Rex nima možganskih poškodb. Rentgenska slika je pokazala, da so osumljenci psu zadali en močan udarec, ki ga je popolnoma onesposobil. 

Lastnik zagotavlja, da Rex vlomilcev ni napadel, najverjetneje je samo zalajal, oni pa so uresničili svoje zle namere.