Z nožem nad policista

Na Goriškem krvav napad na taksista, policist napadalca zaradi varnosti ustrelil

S.R.
8. 7. 2019, 07.01
Posodobljeno: 8. 7. 2019, 07.52
Deli članek:

Dva občana sta ob cesti pri Vogrskem opazila okrvavljenega moškega in nemudoma poklicala policijo. Sledila je prava kriminalka.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Novogoriške policiste sta včeraj ob približno 17.30 uri dva občana obvestila, da ju je ob cesti na izvozu Vogrsko poskušal ustaviti okrvavljen moški, ki je želel pomoč. Še en moški je po njunem pričevanju sedel v bližnjem taxi vozilu. Policista, ki sta na kraju posredovala prva, sta tam naletela na ranjenega taksista, ki je krvavel po vratu in ki jima je povedal, da ga je napadel moški, ki zdaj sedi v taksiju, sporočajo iz PU Nova Gorica.

Policista sta ocenila, da gre za nevaren postopek prijetja, zato sta k vozilu pristopila z izvlečenima pištolama. Ko sta ugotovila, da gre za tujca, sta moškega v angleškem jeziku pozvala, naj izstopi, a se je ta odzval z grožnjami. Ko je vendarle izstopil, je z nožem v roki stekel proti enemu od policistov, zato je ta v zrak izstrelil opozorilni strel, kar pa moškega ni ustavilo, zato ga je policist ustrelil v spodnji del noge in ga tako onesposobil, da sta mu iz rok lahko odvzela nož.

V intervenciji se je lažje poškodoval policist, ki ga je moški napadel. Napadalca so oskrbeli v šempetrski bolnišnici, kjer je ostal pod policijskim nadzorom. Po prvih podatkih naj bi šlo za državljana Iraka, "vendar se njegovi osebni podatki, izvor in njegov status v državah EU še preverjajo," še sporočajo iz PU Nova Gorica. Kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe z nevarnim orodjem in kaznivega dejanja napada na uradno osebo, o dogodku pa so bili obveščeni tudi drugi pristojni organi. Po neuradnih informacijah portala 24ur naj bi kriminalisti sicer preiskovali, ali je šlo za obračun med tihotapci nezakonitih migrantov.

Policist naj bi strelno orožje uporabil strokovno in zakonito, kot pa je v takih primerih običajno, bo generalna direktorica policije Tatjana Bobnar v skladu z zakonom imenovala komisijo, ki bo še dodatno preverila okoliščine uporabe prisilnega sredstva.