Srhljivo

VIDEO: Oče monstruozno ubil svojih pet otrok, njihova mati prosi, da mu prizanesejo, čeprav je želel z njo nahraniti prašiče

A.S.
12. 6. 2019, 09.23
Posodobljeno: 12. 6. 2019, 09.51
Deli članek:

Mati petih otrok Amber Kyzer, ki jih je ubil njihov lasten oče, je v torek na sodišču v Južni Karolini prosila porotnike, da mu prizanesejo s smrtno kaznijo, piše AF.

Screenshot/ News 19 WLTX
Amber Kyzer

Pred enim tednom so Timothyja Jonesa spoznali kot krivega petih točk umora, isti porotniki pa sedaj odločajo, če bodo osumljenemu dodelili smrtno kazen ali dosmrtni zapor brez možnosti pomilovanja.

Screenshot / News 19 WLTX
Timothy Jones

Kaj se je zgodilo?

Jones ima duševno motnjo in je po ločitvi doživel živčni zlom. Bil je prepričan, da se je njegov šestletni sin skupaj s svojo materjo zarotil proti njemu. V navalu jeze ga je avgusta 2014 ubil.

Nekaj ur kasneje se je odločil, da bo ubil tudi ostale otroke. Zadavil je osemletnega Meraha in sedemletnega Eliasa ter zadušil dveletnega Gabriela in enoletno Abigail. Gabriela in Abigail ni mogel zadaviti z rokami, ker so bile te prevelike za njuna majhna vratova.

Amber Kyzer porotnike prosila, da osumljencu porotniki prizanesejo

Na tokratnem sojenju je pričala tudi Amber Kyzer, mati preminulih otrok. »Nikakršno milost ni pokazal, ampak moji otroci so ga imeli radi. Če govorim v njihovem imenu, moram tako povedati,« je na sojenju navedla mati petih otrok. »Ko sem slišala kaj so morali moji otroci pretrpeti, sem ga želela raztrgati. Če bi lahko, bi mu sedaj poškodovala obraz. To govori mama medvedka, ki je v meni. Nisem pa zagovornica smrtne kazni, spoštovala bom odločitev porote,« je še dodala.

Ženi je grozil: »Razkosal te bom in te vrgel prašičem«

Amber je navedla, da je bil Jones, medtem ko sta bila v zakonu, vedno dober oče. Po ločitvi so otroci ostali pri očetu, Jones pa je Amber oteževal, da bi obiskovala svoje otroke. Mati preminulih otrok je ravno takrat zaključevala srednješolsko izobrazbo in delala na tem, da se zaposli, da bi lahko poskrbela za svoje otroke.

Čeprav ga je opisala kot dobrega očeta tekom zakona, pa je bil Jones do Amber nasilen. Opisala je, da jo je v enem od primerov udaril pred hčerko, jo pljunil in ji zagrozil, da jo bo razkosal in z njo nahranil prašiče.

Porotnike je prosila, da osumljenemu ne dosodijo smrtne kazni, ker kot pravi »ne bi želela, da starši nekdanjega soproga trpijo, ker vem kako je, ko izgubiš svojega otroka«.

V Jonesovi družini so bile prisotne zlorabe in duševne motnje

Na sodišču se je razvedelo, da Timothy Jones prihaja iz družine, ki beleži primere zlorab in psihičnih bolezni. Njegovo babico je spolno zlorabil njen očim, ona pa je pri 12 letih rodila Jonesovega očeta. 

Osumljenčeva mati je imela shizofrenijo in pristala v bolnišnici, ko je imel Jones zgolj tri leta. Svojim zdravnikom je povedala, da jo je v sklopu vudu rituala zlorabljal njen oče: zaklenil jo je v omaro in poleg nje položil kokoš, iz katere je še tekla kri.