Smrt na cesti

FOTO: 26-letni Dominik zgorel v svojem avtomobilu

R.T.
3. 6. 2019, 08.41
Posodobljeno: 3. 6. 2019, 08.47
Deli članek:

Na območju občine Gänserndorf na avstrijsko-slovaški meji je v tragični prometni nesreči življenje izgubil 26-letni Dominik G., od svojega 18. leta prostovoljec pri organizaciji Rdečega križa.

FF Groißenbrunn
Avtomobil je končal v plamenih.

Črnim vestem s slovenskih in avstrijskih cest ni videti konca. Poročali smo o sobotni tragični nesreči pri Breitenbrunnu ob Nežiderskem jezeru, kjer sta življenje izgubila dva slovenska državljana, ter o nesreči na slovenskih tleh, kjer sta se v vasi Trnovo ob Soči za vedno poslovila avstrijska državljana. Še pred obema tragedijama pa so avstrijski mediji poročali o grozljivi nesreči, ki se je v noči na soboto pripetila v občini Gänserndorf in v kateri je življenje izgubil komaj 26 let star fant. 

Avstrijski časnik Heute zdaj poroča, da je šlo za Dominika G., 26-letnega mladeniča, ki je večino svojega prostega časa posvetil delovanju v lokalni izpostavi organizacije Rdečega Križa, kjer je prostovoljno pomagal kot reševalec. Dominik je med vožnjo proti domu v kraju Hainburg izgubil oblast nad svojim vozilom znamke Alfa Romeo, zapeljal s cestišča in silovito trčil v enega od mogočnih topolov, ki v vrsti rastejo ob cesti. Avtomobil so takoj po nesreči zajeli ognjeni zublji, ki so Dominika, ki se iz razbitine ni uspel pravočasno rešiti, odpeljali v mnogo prerani grob. 

Lokalno prebivalstvo je vse od sobote, ko je odjeknila tragična vest, zavito v žalost, na njegovem profilu na družabnem omrežju pa dežujejo izreki sožalja. »Vedno si bil dober prijatelj, pogrešam te,« je včeraj zapisal eden od njegovih prijateljev. Dominik je kot reševalec pri Rdečem križu deloval od svojega 18-leta.

Facebook
Dominika je vzela tragedija.