Neverjetno

FOTO: Bavarec s porschejem z viadukta zletel 70 metrov v globino in preživel

S.R.
7. 5. 2019, 12.31
Posodobljeno: 7. 5. 2019, 12.51
Deli članek:

Pri severnih sosedih 50-letni voznik v športnem avtomobilu ni bil pripravljen na zimske razmere, ki so zavladale minuli konec tedna.

Freiwillige Feuerwehr Ardning
Ustavil ga je šele nosilni steber.

V višjih legah zlasti v alpskem svetu je prejšnji konec tedna zapadlo kar nekaj snega. V takšnih razmerah se je 50-letni Bavarec podal na pot iz Münchna v kraj Bruck an der Mur pri Gradcu. V nedeljo zvečer je sedel v svojega jeklenega konjička znamke Porsche Panamera in se ni več uzrl nazaj. Ob približno 22.30 uri ga je na avtocesti v bližini kraja Liezen presenetila sodra, zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom, danes poroča avstrijski portal Heute. Na srečo jo je odnesel »zgolj« s hudimi poškodbami, kar je glede na okoliščine nesreče kar dober izkupiček. 

Freiwillige Feuerwehr Ardning
Iz vozila je splezal sam.

Kot je sam pojasnil za avstrijske medije, je po avtocesti vozil s hitrostjo pičlih 80 kilometrov na uro, čeprav na tem odseku ob izhodu iz predora velja omejitev hitrosti 100 kilometrov na uro. Letne pnevmatike so bile na sodri nemočne, izgubil je oblast nad vozilom, predrl ograjo na viaduktu, zgrmel po strmem pobočju in se ob tem večkrat prevrnil. Šele po približno 70 metrih ga je ustavil nosilni steber viadukta. Kljub hudim poškodbam je uspel splezati iz vozila, se povzpeti po pobočju in poklicati reševalce. Pristal je v bolnišnici, kjer še danes okreva. Vozilo so zaradi zahtevnega terena odstranili šele včeraj.

Freiwillige Feuerwehr Ardning
Po nesreči je uspel splezati po pobočju.

Freiwillige Feuerwehr Ardning
Na vozilu so bile nameščene letne pnevmatike.

Freiwillige Feuerwehr Ardning
Trdi, da je po avtocesti vozil s hitrostjo 80 kilometrov na uro.