Grozljivo

Umoril nekdanjo partnerico in njeno enoletno hčer

A.S.
7. 5. 2019, 10.26
Posodobljeno: 7. 5. 2019, 10.46
Deli članek:

Kanadska policija je, potem ko so našli telesi 25-letne Jasmine Lovett in njenega otroka, aretirala Roberta Leeminga (34). Ta je trupli žrtev odvrgel 100 kilometrov stran od njunega doma.

Facebook (osebni profil)
Nista se pojavili na družinski večerji.

Družinski člani so 16. aprila, potem ko se Jasmine s hčerjo ni pojavila na večerji, poklicali policijo in prijavili izginotji. Policijske enote mesta Calgary so včeraj v popoldanskem času našle telesi omenjenih žrtev. Trupli sta bili odvrženi 50 kilometrov zahodno od mesta v gozdovih parkov Kananaskis. V obsežno iskalno akcijo je bilo vključenih več kot 50 policistov .

Facebook (osebni profil)
Izginili sta 16. aprila.

Grozi mu obsodba za dva umora 2. stopnje

Čeprav uradnega vzroka smrti policijske enote še niso podale, so kmalu po odkritju trupel priprle 34-letnega Roberta Leeminga, sicer mehanika tovornih vozil, s katerim je Jasmine živela sedem mesecev. Nekdanjega partnerja žrtve so oblasti že aretirale prejšnji mesec in ga po zaslišanju zaradi pomanjkanja dokazov tudi izpustile. Policijske enote so takoj po izginotju Jasmine in njenega otroka preiskale dom, v katerem je osumljeni živel s svojo materjo. Ob preiskavi doma je Leeming reporterjem povedal: »Nič ne bodo našli, ničesar nisem storil«. Robertu, ki kot alibi navaja zmenek z drugo osebo, grozi obsodba za dva umora druge stopnje.

Screenshot (CBC)
Robert Leeming.

»Verjamemo, da sta bili Jasmine in njena hči Aliyah ubiti enkrat med 16. in 17. aprilom,« je povedal predstavnik tamkajšnje policijske enote Martin Schiavetta. Dodal je, da je bilo najtežje grozno novico sporočiti družinskim članom žrtev.

Na dan izginotja za spletno nakupovanje uporabil žrtvino bančno kartico

Obdukcijski postopek, ki bo več povedal o vzroku smrti, bodo izvedli danes. Policisti so prav tako odkrili, da je bila bančna kartica žrtve na dan izginotja uporabljena za spletni nakup.