Ob smrti tehtala 14 kilogramov

FOTO in VIDEO: Mačeha hladna kot led, ko jo obsodijo, da je pastorko izstradala do smrti

J.P.
1. 5. 2019, 10.07
Posodobljeno: 1. 5. 2019, 13.47
Deli članek:

Za umor pastorke bo kaznovana s smrtjo.

Profimedia
Branila se je sama, brez odvetnika.

36-letna Tiffany Moss ni pokazala čustev, ko jo je v torek zjutraj porota v okrožju Gwinnett v ameriški zvezni državi Georgija zaradi umora 10-letne Emani Moss obsodila na smrt. Umorila jo je leta 2013. Ko je umrla, je tehtala le dobrih 14 kilogramov.

Mossova se je branila sama, a brez pretirane vneme. Razen tega, da upa, da bo Bog »sprevidel«, kaj se je zgodilo, ni kaj dosti govorila. Njen mož Eman Moss in dekličin biološki oče prestaja doživljenjsko zaporno kazen brez možnosti pogojnega izpusta, potem ko je 2015 priznal umor in pričal proti ženi.

Profimedia
Večji del sojenja je molčala.

Smrtna kazen, ki jo je doletela, je v omenjeni zvezni državi prva v petih letih.

Končala v smetnjaku

Tožilstvo je poroto prepričalo, da je Mossova mlado pastorko zadrževala v njeni sobi, kjer je brez hrane in vode počasi ginila. Sčasoma je postala tako slabotna, da se ni mogla več premikati. Takrat je v svojih iztrebkih obležala v postelji. Stradala je nekaj tednov, preden je umrla, v tem času pa je Mossova vsaj dvakrat poslala fotografije obrokov, ki jih je pripravila zanju in za njuna dva otroka.

Profimedia
Obsojena na smrt.

Ko ju umrla, sta zakonca njeno truplo strpala v smetnjak in ga zanetila. Prisotna sta bila tudi njuna dva otroka. Koliko sta stara, ni znano.

Tretja v zgodovini

Mossova je edina ženska v Georgiji, ki čaka na smrtno kazen. Ko bo ta izvršena, bo postala tretja ženska v zgodovini zvezne države, ki je bila pokončana za svoje zločine.