Grozljivka pri severnih sosedih

FOTO: Ugasnila tri življenja: 15-letnik na mestu mrtev, v avtomobilu celotna družina

R.T.
15. 4. 2019, 11.22
Posodobljeno: 15. 4. 2019, 20.48
Deli članek:

V avtomobilu, v katerem jo je usodno skupil 15-letni najstnik, je sedela njegova celotna družina.

Freiwillige Feuerwehr Rutzing
Grozljive posledice čelnega trčenja.

Po krvavi soboti pri nas, ko so v prometni nesreči pri Kobaridu ugasnila tri življenja, so naši severni sosedje zabeležili krvavo nedeljo. V grozljivem trčenju na hitri cesti B1 v Zgornji Avstriji so namreč umrle tri osebe, še štiri pa so poškodovane. 

Na cesti med krajema Hörsching in Rutzing je včeraj zvečer prišlo do silovitega čelnega trčenja. 54-letnik, ki je sedel za volanom avtomobila znamke BMW, se je s svojo 51-letno soprogo vozil iz smeri Linza, ko je na delno mokri cesti izgubil oblast nad vozilom in začel drseti proti nasproti vozečem vozilu, v katerem je sedela družina iz mesta Traun. Avtomobil znamke Mercedes je šofiralo 18-letno dekle, na sovoznikovem sedežu pa jo je nadzoroval 43-letni oče. Na zadnjih sedežih so sedeli še njena 41-letna mama ter 12 in 15 let stara bratca. Hitrost obeh vozil je bila na hitri cesti velika, trčenje silovito, posledice pa nadvse tragične. Zakonca v bmw-ju sta bila na mestu mrtva, enako usodo pa je dočakal 15-letnik v mercedesu. 

Freiwillige Feuerwehr Rutzing
Grozljive posledice čelnega trčenja.

Na kraju je posredovalo veliko število gasilcev in reševalcev ter kar dva helikopterja. Iz zverižene pločevine so izvlekli štiri preživele in jih nemudoma prepeljali v bolnišnici v Linzu in Welsu. Poškodbe dveh oseb naj bi bile tako hude, da se še vedno borita za življenje. Čeprav je povzročitelj znan, policija natančnega vzroka tragedije še ni ugotovila. Cesta je bila zaradi rahlega dežja sicer nekoliko mokra, a sta se oba voznika držala omejitve hitrosti.