Filmsko

Tihotapec ljudi pred policisti divje bežal več kot eno uro, tudi čez mejo

B.K.
8. 4. 2019, 12.51
Posodobljeno: 8. 4. 2019, 12.51
Deli članek:

Bil je prehud zalogaj za slovenske može postave.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V nedeljo, dvajset minut čez četrto popoldansko, so policisti v Gradišču pri Materiji opazili sumljiv kombi bele barve, tujih registrskih številk. Zapeljali so za njim in ga poskušali dvakrat ustaviti, vendar ni ustavil in je pospešeno peljal naprej.

Policisti se niso dali in so v Hrpeljah na cestišče namestili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil – stinger,a se mu je voznik uspešno izognil in bežal dalje, proti Italiji. Pri izogibanju je še mimgrede trčil v policijsko vozilo.

Po slabe pol ure pregona so slovenski policisti o situaciji obvestili italijanske kolege, saj je postalo jasno, da bo divji voznik peljal čez mejo. To je prečkal na bivšem mejnem prehodu Krvavi potok, slovenski policisti pa so se, skladno z mednarodnim sporazumom o čezmejnem zasledovanju, pognali za njim čez mejo. Vozili so mimo Bazovice proti Trstu, kjer se jim je priključilo še vozilo italijanskih kolegov.

Voznik kombija se še vedno ni ustavil in je bežal z neverjetno hitrostjo, tudi preko 180 kilometrov na uro. Švignil je mimo Devina, proti odcepu za Vilese.

Na koncu so vozilo ob pol šestih uspeli ustaviti italijanski policisti, v kraju Visco pri Palmanovi. Prevzeli so postopek, v kombiju pa našli španskega voznika in 14 prebežnikov iz Bangladeša.