Groza v Velenju

Vpričo otrok si je zažigal obraz, dva najstnika vrgel v Pako, otroka ugriznil v stegno ...

S.R.
7. 4. 2019, 15.59
Posodobljeno: 7. 4. 2019, 18.25
Deli članek:

Očividci včerajšnjega dogajanja v Velenju bodo iz spomina le stežka izbrisali grozljive prizore, ki so jim bili priča. Policija je blazneža pridržala.

Dolenjski List
Fotografija je simbolična.

Velenjske policiste je ob približno 17.30 uri občan obvestil, da se v bližini glavne avtobusne postaje v Velenju neznan moški nasilno vede do staršev in otrok ter si z vžigalnikom zažiga obraz. Policisti so nato prejeli še obvestilo, da je pred tem v bližini lekarne na Cankarjevi ulici nekdo s kovčkom udaril reševalno vozilo, ki je peljalo mimo njega in ga poškodoval. Kot še sporočajo iz PU Celje, je isti moški nato med Kidričevo in Kopališko cesto stopil do vozila, v katerem so bili voznik, sopotnica in sedemmesečni otrok, ter začel brez razloga tolči po vozilu, nakar je odprl zadnja desna vrata in iz vozila poskušal izvleči sopotnico, pri čemer ga je ustavil sam voznik, ki je izstopil iz vozila.

To še zdaleč ni bilo vse, saj se je moški nato v bližini bližnje okrepčevalnice nasilno vedel do več ljudi. Med prerivanjem je v reko Pako vrgel 15-letno dekle in 17-letnega fanta, enega otroka ugriznil v stegno ter lažje poškodoval še dve odrasli osebi. Stvari so nato v roke vzeli policisti, a jih ni upošteval in jim ni želel izročiti dokumentov. Ne samo, da ni sodeloval, policista je celo napadel in enega lažje poškodoval. Za povrh je poškodoval še vrata službenega vozila, še sporočajo iz PU Celje.

Policisti so nato vendarle ugotovili, da gre za 26-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je v Slovenijo prišel 31. marca letos in je do petka bival v Slovenj Gradcu. Blazneža so pridržali, zaradi sumov storitve kaznivih dejanj nasilništva in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi pa ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.