Živali vračajo udarec

FOTO: Krivolovca pomendral slon, nato ga je požrlo krdelo levov

S.R.
7. 4. 2019, 15.48
Posodobljeno: 7. 4. 2019, 18.22
Deli članek:

V južnoafriškem nacionalnem parku Kruger je pred dnevi krut konec dočakal krivolovec.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Najprej ga je do smrti pomendral slon, nato pa je kri zavohalo krdelo levov, ki se ni obotavljalo. Od krivolovca je ostalo kaj malo.

Kot je za lokalne medije opisal eden od čuvajev, so v travi našli le lobanjo in hlače. Prijatelji tragično preminulega krivolovca, ki so se v nacionalnem parku seveda nahajali nezakonito, so bili bolj zgovorni. Pojasnili so, da so bili na lovu za nosorogi. Napad slona je bil po njihovih besedah povsem nepričakovan. Njihovega tovariša je najprej podrl na tla in ga nato do smrti pomendral. Razkrili so še, da so želeli prijateljevo truplo spraviti na varno in ga odložiti nekje ob cesti, kjer bi ga lahko pozneje našli njegovi sorodniki, a so jih prehiteli levi. Policija je skupino divjih lovcev pridržala ter jim zasegla orožje in strelivo. 

Svojcem žrtve – imel je soprogo in tri hčerke – je sožalje voščil tudi sam izvršni direktor nacionalnega parka. Opozoril je še, da je samovoljno klatenje po parku zelo nespametno dejanje, predvsem pa zelo nevarno. »V parku pretijo številne nevarnosti in ta incident to dokazuje,« je dejal.

Twitter / SA Police Service ‏
Zapustil je le lobanjo in hlače.

Twitter / SA Police Service ‏
Policija je krivolovcevm zasegla orožje in strelivo.