Kemikalije

V vrtcu nekdo zastrupil otroško hrano

R.T.
28. 3. 2019, 16.35
Deli članek:

V enem od nemških vrtcev je nekdo v hrano, namenjeno otrokom, vlil detergent in razkužilo. Zadevo že preiskuje policija.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija zaradi suma, da je nekdo poskusil zastrupiti otroke, preiskuje dogajanje v enem od vrtcev v Leverkusnu na zahodu Nemčije. Sumijo namreč, da je nekdo januarja v omako načrtno vlil detergent, v drugem incidentu februarja pa v juho močno sredstvo za razkuževanje. Na srečo so zastrupljeno hrano »izvohali« še preden so jo postregli otrokom. Eden od zaposlenih v kuhinji je namreč s pozornim in dovolj občutljivim nosom zaznal, da je hrana oddajala nenavaden vonj po kemikalijah. Zato so jo zavrnili in vrnili dobavitelju oziroma podjetju, ki jo zanje pripravlja. 

V vrtcu so sprva domnevali, da se je napaka oziroma »nenamerna nezgoda« pripetila dobavitelju, a je poznejša laboratorijska analiza pokazala, da so bila uporabljena čistilna sredstva, ki jih uporabljajo tudi v vrtcu. Notranjo preiskavo so zato sprožili tudi sami. Zaenkrat še ni znano, kdo je želel škodovati otrokom in kakšen je bil motiv, a so iz vrtca sporočili, da z zastrupljeno hrano ni prišel v stik nobeden od otrok. Razdeljevanje hrane je odslej pod strogim nadzorom, vzorce pa dnevno pošiljajo tudi v laboratorij. Policija sumi, da je bilo dejanje namerno in da bi lahko bil krivec kdo od zaposlenih v vrtcu.