Kazenska ovadba tudi zoper mamo?

Dojenčica po surovem napadu argentinske doge danes znova na operacijski mizi

R.T.
25. 3. 2019, 13.03
Posodobljeno: 25. 3. 2019, 15.07
Deli članek:

45-letnega lastnika psa, ki je v petek brutalno napadel njegovo slaba dva meseca staro hčerko, bo doletela kazenska ovadba. Zdravstveno stanje deklice naj bi bilo stabilno.

Dreamstime
Fotografija je simbolična.

Manj kot dva meseca stara dojenčica, ki je bila v petek v hrvaškem kraju Repaš pri Koprivnici žrtev brutalnega napada psa, se še vedno bori za življenje, a se je njeno zdravstveno stanje včeraj vendarle stabiliziralo. Kot je za portal Index.hr že včeraj pojasnil direktor pediatrične bolnišnice v Zagrebu Goran Roić, je po operaciji glave ostala na enoti za intenzivno nego, kjer so jo priključili na aparat za umetno dihanje, a je njeno življenje še vedno ogroženo. Zdravniki so kljub temu optimistični, saj je pregled z računalniško tomografijo ovrgel njihove največje strahove, da bi se pojavil možganski edem ali da bi imela notranje krvavitve. »Z vsako uro, ko se ji zdravstveno stanje ne poslabša, je prognoza za njeno okrevanje boljša,« je pojasnil Roić. Danes jo po navedbah Roića sicer čaka nova operacija.

Zdaj je že znano, da je deklico napadel hišni pes pasme argentinska doga, sicer last njenega 45-letnega očeta B.K., zoper katerega bodo policisti podali kazensko ovadbo. Že v petek takoj po napadu so ga zaradi suma, da kot lastnik psa ni storil dovolj za preprečitev napada, pridržali. V hiši so sicer živeli trije psi. Tri leta stara argentinska doga po neuradnih informacijah časnika Jutarnji list v preteklosti ni kazala znakov agresivnega vedenja. Časnik še poroča, da policija resno razmišlja tudi o vložitvi kazenske ovadbe zoper mamo nesrečne dojenčice. Oba sicer zanikata odgovornost za dogodek. »Vem, da je zdaj videti, kot da nisva pazila, a sva, pazila sva, zgodilo se je v sekundi,« je mati dejala za Jutarnji list.

Kot je časnik poročal že včeraj, so starši dojenčico v petek popoldne položili v zibelko v eni od sob v hiši. Medtem ko je pes spal v sosednji sobi, se je zbudila in začela jokati. Jok je zbudil tudi psa, ki se je nato odpravil v sobo z zibelko in dete ugriznil v glavo. Starši so se v tem času nahajali bodisi v sosednji sobi bodisi na dvorišču, ko pa so zaslišali pasji lajež in otroški jok, so stekli v sobo ter od groze otrpnili. Pes je dojenčici ob ugrizu zdrobil lobanjo, utrpela pa je tudi poškodbe možganskega tkiva. Zaradi resnosti poškodb so bili rezultati pregleda z računalniško tomografijo toliko bolj vzpodbudni.