Nenadna smrt

Tragedija v osnovni šoli: 9-letni Dany se je zgrudil in se za vedno poslovil

R.T.
29. 11. 2018, 19.11
Posodobljeno: 29. 11. 2018, 20.48
Deli članek:

V hrvaškem naselju Okučani je zjutraj udarila velika tragedija, ko se je zaradi slabosti zgrudil devetletni deček in se za vedno poslovil.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Devetletnemu šolarju Danyju je ob približno 8. uri zjutraj v osnovni šoli v Okučanih, središču Brodsko-posavske županije, nenadoma postalo slabo, poročajo hrvaški mediji. Onesvestil se je in kljub hitri zdravniški pomoči umrl. Reševalci so na prizorišče prispeli v zgolj treh minutah ter Danyja še uspeli oživiti in ga prepeljati v bolnišnico, kjer se je njegovo srce malo po 10. uri dokončno ustavilo. Po poročanju hrvaške RTL naj bi njegovi sošolci sprva mislili, da se pretvarja, na pomoč pa naj bi mu prva priskočila ena od uslužbenk. 

Po tragediji so se Okučani zavili v črnino, saj prebivalci še vedno ne uspejo dojeti, kaj se pravzaprav zgodilo. »To je velika tragedija,« je za portal Index v solzah dejal voznik šolskega avtobusa, ki je Danyja vsak dan vozil v šolo. Podobno so se odzvali starši, ki imajo v šoli svoje otroke, za portal 24sata pa je spregovoril dečkov oče Jovan, ki je dejal, da se je Dany kot vsakega jutra tudi danes v šolo odpravil v spremstvu 11-letnega brata Dragana, ki je bil priča tragičnemu dogodku. »Ko sva vstopila v šolo, je izgledalo, kot da se je Dany spotaknil ob drugo nogo, se zatresel in nenadoma padel na hrbet,« je opisal 11-letnik. Po navedbah očeta naj bi Dany zjutraj pred odhodom v šolo sicer potarnal, da ga boli trebuh.

Vzrok njegove smrti zaenkrat ostaja neznanka, več pa bo jasno po opravljeni obdukciji, a naj deček razen manjših težav s sluhom pred tem ne bi imel zdravstvenih težav.