Še v priporu

Ovadbo zoper 34-letnika so še dopolnili

T.L.
21. 11. 2018, 12.05
Posodobljeno: 21. 11. 2018, 12.07
Deli članek:

Napadal je starejše ženske.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Policisti dopolnili kazensko ovadbo zoper 34-letnega Ljubljančana, ki je izvrševal drzne tatvine nad starejšimi občankami:

Policija je 10. septembra letos poročala o kriminalistični preiskavi, ki se je nanašala na preiskavo več premoženjskih kaznivih dejanj, ki jih je bil osumljen 34-letni Ljubljančan. Slednji je izvrševal drzne tatvine na kolesu, za žrtve pa je izbiral starejše občanke. Tedaj so potrdili, da je 34-letnik utemeljeno osumljen dveh kaznivih dejanj velike tatvine na predrzen način, kaznivega dejanja hude telesne poškodbe in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Osumljenega so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor, kjer je še vedno.

Z nadaljnjo kriminalistično preiskavo pa je policistom PP Ljubljana Bežigrad uspelo 34-letniku utemeljeno očitati, da je v obdobju od letošnjega 7. avgusta do 2. septembra izvršil še tri kazniva dejanja ropa, v katerih so oškodovanke utrpele telesne poškodbe, in sicer dve lahke, ena pa hudo telesno poškodbo.

Prav tako je utemeljeno osumljen poskusa ropa, pri katerem je oškodovanko huje telesno poškodoval.

To pa še ni vse: 34-letniku namreč očitajo še sedem velikih tatvin na predrzen način (drzne tatvine), pri čemer je v enem primeru oškodovanka utrpela lahke telesne poškodbe.

V omenjenih dejanjih si je 34-letnik prilastil 1120 evrov protipravne premoženjske koristi. Dejanja je izvrševal tako, da se je do oškodovank pripeljal s kolesom in jim s silo strgal torbice, vrečke ali kar so v tistem trenutku imele pri roki. Zgolj v enem primeru je do oškodovanke pristopil peš in ji iz roke strgal nakupovalno vrečko.