Počivališče Dul

Eden ga je zamotil, dva pa sta kradla

Janja Ambrožič / Dolenjski list
16. 11. 2018, 20.44
Deli članek:

Na počivališču Dul pri Trebnjem naj bi eden od storilcev zamotil voznika, dva pa naj bi iz vozila izmaknila torbico. Domnevni tatovi dejanja ne priznajo.

J. A.
Zvezdan Malovac, Primož Potokar in Zvezdan Hočevar Torbico naj bi ukradli z zvijačo

Sredi aprila je na počivališču Dul pri Trebnjem voznik kombiniranega vozila spal, ko ga je okoli druge ure zjutraj s trkanjem prebudil neznanec in mu v polomljeni italijanščini ali romščini dopovedoval, da je nekaj narobe z zadnjim desnim kolesom njegovega vozila. Voznik je šel pogledat, kaj je s kolesom, medtem pa mu je iz vozila izginila torbica.

J. A.
Na počivališču Dul so aprila okradli tujca.

OŠKODOVANEC PREPOZNAL SUMLJIVCA

Policisti so hitro po prijavi prišli na počivališče in oškodovanec je 33-letnega Zvezdana Hočevarja iz Trebnjega prepoznal kot osebo, ki ga je zamotila, ker pa se je tiste noči Hočevar na bencinskem servisu zadrževal skupaj s 27-letnim Zvezdanom Malovcem in 23-letnim Primožem Potokarjem (oba živita v Vejarju na območju Trebnjega), sta kaznivega dejanja predrzne tatvine obtožena tudi onadva. Nujna naloga naj bi bila, da izmakneta torbico, ko bo Hočevar pri zadnjem delu avtomobila zamotil oškodovanca. Hočevar je pristal v priporu v Murski Soboti, kjer je že sedem mesecev.

1770 evrov škode mora Malovec povrniti oškodovancu, kar je pogoj za enoletno pogojno kazen s preizkusno dobo treh let.

KRIVDE NISO PRIZNALI

Na predobravnavnem naroku na novomeškem okrožnem sodišču nihče od obtožencev krivde ni priznal. Sicer je tožilstvo za Hočevarja, ki ima bogato kazensko evidenco, predlagalo dve leti zapora, za Potokarja eno leto zapora, za Malovca pa pogojno obsodbo eno leto v preizkusni dobi treh let ob pogoju, da oškodovancu povrne 1770 evrov škode. »Ne samo da krivde ne priznam, tudi kriv nisem. Že sedem mesecev se sprašujem, zakaj sem v priporu,« je na sodišču dejal Hočevar. Njegov zagovornik Adam Molan je predlagal več dokaznih predlogov, iz katerih je mogoče sklepati, da bo obramba dokazovala, da so oškodovanca med prepoznavo usmerili na Hočevarja in ga je samo zaradi tega v nadaljevanju postopka prepoznal kot storilca. Tako naj bi podrobno analizirali, kako je potekala prepoznava.

S POČIVALIŠČA ODPELJAL PREJ?

»Sodišče naj tudi pozove upravljavca počivališča Dul, da za kritično obdobje preda posnetke vseh nadzornih kamer, da se bo ugotovilo, da je vozilo Zvezdana Hočevarja odpeljalo vsaj 30 minut prej, kot se je zgodila kraja. Zato ni mogel biti na kraju storitve kaznivega dejanja,« je še dejal Molan.