Brez izhoda

Sestri raje umrli, kot da bi se vrnili domov?

J.P.
3. 11. 2018, 15.07
Posodobljeno: 3. 11. 2018, 15.09
Deli članek:

Na veleposlaništvu zanikajo, da bi se morala družina vrniti v Saudovo Arabijo.

NYPD
Sestri sta bili pogrešani od 12. septembra.

Vodja newyorških preiskovalcev Dermont Shea je na včerajšnji tiskovni konferenci razkril, da sta bili sestri Tala (16) in Rotana Farea (22) v New Yorku skoraj dva meseca, preden sta umrli. Prispeli sta 1. septembra.

Zvezani v vodi

Policisti so trupli sester iz reke Hudson na območju Manhattna izvlekli 24. oktobra. Zvezani sta bili okoli pasu in stopal ter obrnjeni druga proti drugi, bili sta oblečeni in odeti v plašče. Takrat je kazalo, da sta bili ob stiku z vodo še živi, zato so preiskovalci sprva domnevali, da je šlo za samomor, da sta skupaj zvezani skočili z mostu. Obdukcija je pozneje pokazala, da na njunih telesih ni znakov poškodb. Preiskovalci domnevajo, da najverjetneje nista skočili z velike višine.

Profimedia
Na tem mestu v reki Hudson so našli njuni trupli.

Kot je razkril Shea, sta sestri iz Saudove Arabije pred smrtjo bivali v hotelih Hyatt in Hilton. V tem času jima je zmanjkalo denarja na kreditnih karticah. Dekleti naj bi nakupovali in jedli dvakrat na dan.

Nista hoteli domov

Teden dni pred tistim, ko sta bili najdeni njuni trupli, sta sestri zaprosili za politični azil v Združenih državah Amerike. Preiskovalci so odkrili tudi, da bi sestri raje umrli, kot pa da se vrneta v Saudovo Arabijo. Shea je zato dejal, da vse kaže, da sta si sestri sodili sami.

Njuna družina naj bi 23. oktobra prejela klic s saudskega veleposlaništva, da se morajo vrniti v domovino. Veleposlaništvo to zanika – mamo naj bi klicali v zvezi s pretečenimi dokumenti, pravijo.

Našla se je tudi priča, ki trdi, da je 24. oktobra zjutraj le nekaj kilometrov od kraja, kjer sta bili pozneje najdeni trupli sester, opazila dve ženski, ki sta molili v parku.

Sestri, ki naj bi ju v mestu Faifax v zvezni državi Virginia, od koder prihajata, zlorabljala starša in brat, sta bili na svojem od novembra lani. Vseeno sta v tem času ostali v stiku z njuno mamo.