Sta bili umorjeni?

FOTO: V reki Hudson našli zvezani trupli sester, okoli smrti vse več skrivnosti

S.R.
1. 11. 2018, 17.23
Posodobljeno: 1. 11. 2018, 17.28
Deli članek:

Newyorški preiskovalci si prizadevajo razvozlati skrivnost smrti dveh sester iz Savdske Arabije. Njuni trupli, povezani okoli pasu, so pred enim tednom našli v strugi reke Hudson.

NYPD
Sestri sta bili pogrešani od 12. septembra.

Policisti so trupli sester, 16-letne Tale in 22-letne Rotane Farea, iz reke Hudson na območju Manhattna v New Yorku izvlekli 24. oktobra. Zvezani sta bili okoli pasu in stopal ter obrnjeni druga proti drugi. Obe sta bili povsem oblečeni in odeti v plašče. Vse kaže, da sta bili sestri ob stiku z vodo še živi, zato so preiskovalci sprva domnevali, da gre za samomor. Sklepali so, da sta tako skupaj zvezani skočili z mostu, a je obdukcija pokazala, da na njunih telesih ni znakov poškodb, ki bi jih utrpeli ob skoku s takšne višine, zato zdaj sumijo, da sta bili žrtvi kaznivega dejanja.

Profimedia
Na tem mestu v reki Hudson so našli njuni trupli.

Dekleti, ki sicer prihajata iz mesta Fairfax v zvezni državi Virginia, so svojci nazadnje videli 24. avgusta, 12. septembra pa so ju prijavili kot pogrešani osebi. Vse kaže, da je mlajša Tale odpotovala k svoji sestri, ki je takrat prebivala v New Yorku. Ameriški mediji zdaj poročajo, da je njuna mati kriminalistom razkrila novo sumljivo okoliščino. Tako naj bi le dan pred najdbo njunih trupel prejela klic iz veleposlaništva Savdske Arabije, od koder naj bi družini veleli, da zapusti ZDA, ker da sta sestri zaprosili za politični azil. Na veleposlaništvu sporen klic zanikajo, svojcem tragično preminulih sester pa so že izrekli iskreno sožalje.

Profimedia
Na tem mestu v reki Hudson so našli njuni trupli.

Dekleti naj bi se z materjo v ZDA sicer preselili leta 2015, že v preteklosti pa naj bi večkrat zbežali od doma. Starejša Rotana naj bi med letoma 2016 in 2018 sicer študirala na Univerzi George Mason, ki ima tesne vezi s Savdsko Arabijo. Po navedbah britanskega časnika Daily Mail pa naj bi mlajša Tali nedavno prejela štipendijo za obiskovanje študija na eni najboljših zasebnih šol v Savdski Arabiji, a naj ne bi želela zapustiti ZDA.