Strmoglavljenje

VIDEO: Ni mu bilo pomoči: Schmeichel v solzah do gorečega helikopterja

T.L.
28. 10. 2018, 09.46
Posodobljeno: 28. 10. 2018, 12.05
Deli članek:

Tragedija po tekmi Leicester Cityja in West Hama.

Profimedia
Kasper Schmeichel

Po tekmi med Leicesterjem in klubom West Hama se je zrušil helikopter lastnika Leicesterja, tajskega bogataša Vichaija Srivaddhanaprabha. Ko je odjeknila novica, najprej ni bilo jasno, ali je bil lastnik na helikopterju ali ne, zdaj pa je BBC, ki se sklicuje na vire blizu družine, poročal, da je bil na helikopterju tudi Vichai Srivaddhanaprabha.

Na spletu so se znašli tudi njegovi domnevno zadnji posnetki, ko po zelenici stadiona King Power koraka do helikopterja. 

V trenutku eksplozije je bil na stadionu  - od koder se je helikopter tudi dvignil v zrak na svojo, kar tedaj še ni bilo jasno, zadnjo pot - tudi vratar Leicesterja, danski reprezentant Kasper Schmeichel. Ena od prič dogodka je na otoške medije povedala, da je vratar, ko je zaslišal sirene - helikopter se je zrušil kmalu po vzletu, približno 200 metrov od stadiona v parku - stekel ven. Na prizorišču tragedije je bil po poročanju angleških medijev prvi. Pred gorečimi ostanki helikopterja je jokal in se pri tem držal za glavo. Pomagati žal ni mogel ...

V klub je prinesle preporod

Srivaddhanaprabha, rojen leta 1958, je bil po podatkih revije Forbes sedmi najbogatejši Tajec. Z njegovim prihodom v klub - leta 2010 je vstopil v klub kot del azijske investicijske skupine -  se je začel preporod Leicesterja in je moštvo leta 2016 pripeljal do naslova angleškega prvaka. Takrat je 19 nogometašem podaril luksuzna vozila znamke BMW i8, vsak od njih je vreden preko 100.000 britanskih funtov. Milijarder je živel med Londonom in Tajsko, imel pa je štiri otroke.