Lahkomiselni bančnik

Po rekordu na avtocesti ostal brez službe

G.G.
1. 10. 2018, 08.59
Posodobljeno: 1. 10. 2018, 09.03
Deli članek:

Avstrijski policisti so 34-letnika iz St. Pöltena ujeli, ko je po avtocesti peljal s povprečno hitrostjo 280 kilometrov na uro.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Divjaka v Porscheju 911 GTR so minuli torek ustavili v okrožju Amstetten. Kar sam se je pohvalil, da je v nekem trenutku mrcino pognal do 338 kilometrov na uro. Vozniškega dovoljenja mu policisti niso mogli vzeti, saj je bil že brez njega. Čaka pa ga visoka denarna kazen.

Avstrijski mediji poročajo, da ga je doletela še druga sankcija. V petek je 34-letnik, ki je bil zaposlen v banki, dobil od delodajalca obvestilo, v katerem je bilo skopo razloženo, da so ga odpustili.

34-letnik ljubitelj hitrosti si menda tega ne žene pretirano k srcu. Pravi, da bo se bo v družbi kolega in poslovnega partnerja najprej odpravil na daljši dopust na Hrvaško, kjer bo zadevo premislil in se lotil novih projektov. Poigrava pa se tudi z mislijo na pritožbo, saj ga, kot trdi, policisti niso ujeli na radar pri vožnji s hitrostjo 338 kilometrov na uro, ampak jim je to sam povedal. Toda 34-letnik pozablja, da so mu policisti na daljšem odseku namerili povprečno hitrost 280 kilometrov na uro.