Oborožen rop v Domžalah

Prodajalka zrla v nož in pištolo ter mu izročila denar

S.R.
27. 9. 2018, 10.10
Posodobljeno: 27. 9. 2018, 10.33
Deli članek:

Oborožen ropar je v noči na sredo obiskal in polnih žepov zapustil bencinski servis v Domžalah.

Profimedia
Pri ropu je grozil z nožem in pištolo.

Rop bencinskega servisa v Domžalah se je zgodil ob približno 3. uri zjutraj, na kraju pa je posredovalo več policijskih patrulj, sporočajo iz PU Ljubljana.

Sestavljanka, ki so jo pozneje sestavili kriminalisti, je videti takole. Rop je izvedel 28-letni državljan Bosne in Hercegovine. Zamaskiran je vstopil v bencinski servis in zahteval denar, pri tem je vihtel nož in pištolo. Prodajalka pred orožjem ni omahovala in mu je denar izročila. Ropar jo je nato pobrisal, prodajalka in drugi uslužbenci pa so odnesli celo kožo. Policisti so nato malo pred 4. uro na parkirišču v Domžalah izsledili vozilo Kia in opravili postopek z voznikom, ki je ustrezal opisu roparja. Ugotovili so, da se je v njihovem primežu znašel pravi lump, pri katerem so našli tudi nož, imitacijo pištole, roparska oblačila in ukraden denar, zato so ga pridržali.

Kriminalisti so pozneje ugotovili še, da istega lopova sumijo tudi oboroženega ropa bencinskega servisa v Kamniku, ki ga je domnevno izvršil 22. septembra. Tudi takrat je v prodajalko uperil pištolo, grozil, odtujil nekaj sto evrov in jo ucvrl. V okviru preiskave so prečesali še eno vozilo in njegovo sobo, ki jo je najel v enem od prenočišč v okolici Ljubljane, ter pri tem zasegli dva mobilna telefona. 28-letnika danes čaka obisk pri preiskovalnem sodniku.