Prazna zatožna klop

Oškodovanca pretepla, okradla in ga odpeljala do Zreč

Gabrijel Toplak
9. 9. 2018, 13.00
Posodobljeno: 9. 9. 2018, 13.13
Deli članek:

Obtoženi je, tako tožilstvo, očitani kaznivi dejanje storil v sostorilstvu.

Profimedia
Zoper oškodovanca naj bi uporabila silo in mu zagrozila z neposrednim napadom na življenje ali telo.

Na zatožno klop okrožnega sodišča bi v petek moral sesti Simeon Motaln, ki ga obtožnica bremeni dveh kaznivih dejanj. Dejanje je storil v sostorilstvu z Leom Otorepcem, je zapisano v obtožnici; zoper oškodovanca sta uporabila silo in mu zagrozila z neposrednim napadom na življenje ali telo. Branita se očitkov kaznivega dejanja ropa – za to dejanje je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let – in protipravnega odvzema prostosti, ki se lahko kaznuje z zaporom do enega leta.

2 leti enotne kazni je višje sodišče razveljavilo.

RAZVELJAVITEV SODBE

Dejanje se je sicer zgodilo že leta 2012, a je Vrhovno sodišče Republike Slovenije razveljavilo prvostopenjsko sodbo okrožnega sodišča, ki je oba obtožena obsodilo na enotno kazen dve leti zapora, in jo vrnilo v ponovno sojenje. Vendar okrožno tožilstvo ne misli odstopiti od pregona in ju še naprej bremeni, da sta obtožena tega leta v Slovenski Bistrici oškodovanca najprej pretepla, mu vzela mobilni telefon in kasneje ukradla še avtomobilske ključe ter se tako na nedovoljen način dokopala do njegovega kombiniranega vozila v vrednosti okoli 16.000 evrov. Oškodovanca sta še zvezala in ga posadila v zadnji del kombiniranega vozila ter ga pretepenega odložila v Zrečah.

Gabrijel Toplak
Obtožena bosta na zatožno klop znova sedla 8. oktobra.

ODSOTNOST BI ZABELEŽILI

V petek je izven glavne obravnave pred sodnico kot priča obrambe stopil invalidsko upokojeni 54-letni Igor Purg iz naselja Lešje v občini Majšperk, ki je s svojimi besedami razbremenil Otorepca. Dejal je, da sta bila očitanega dne do 16. ure skupaj na bolnišnični terapiji. »V sobi smo bili skupaj, a je Otorepca tega popoldneva videl, da je ves čas tekel po igrišču in v parku. V sobo se je vrnil okoli 21. ure. Čez dva dneva pa je po njega prišla policija in ga odpeljala. Ob vrnitvi so ga za deset dni spravili na zaprti oddelek in v sobo se je vrnil čisto iz sebe. Omenjal je samomor,« je pojasnil Purg in sklenil, da bi bila njegova morebitna odsotnost zagotovo v zapisniku na oddelku. Sojenje se bo nadaljevalo 8. oktobra.