Grozilni SMS

Županji in njeni družini grozijo po telefonu

Gabrijel Toplak
7. 9. 2018, 20.00
Deli članek:

Priženjena Gorenjka je poudarila, da naj bi šlo marsikomu v nos, ker je občina po njenem prihodu postala uspešna, vendar ne razume, da se nekdo spravi še na njene otroke in družino.

Arhiv Svet24
Policisti zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja grožnje, ki se lahko kaznuje tudi z zaporom.

Županji prekmurske občine Turnišče Vesni Jerala Zver je pred dnevi večkrat zazvonil mobilni telefon. Eno od prejetih sporočil pa je vsebovalo elemente grožnje.

»Ne mislim kloniti«

Facebook
Vsebino sporočila je županja objavila na družbenem omrežju.

Pod fotografijo prejete grožnje je na družbenem omrežju zapisala, da se je enim, kot kaže, po domače »odpeljalo«, saj za svoje politične interese ne izbirajo sredstev, niso jim sveti niti otroci in družina. »Sporočam piscu SMS-a in njegovim pomagačem, da ne bom klonila in tudi vam teče čas. Prijavo sem podala na policijo in tožilstvo. Tisti, ki ni ničesar zakrivil, se nima česa bati ... Še dodaten dokaz, da vztrajamo pri zastavljeni smeri, pošteno odgovorno za vse ljudi,« je napisala. Včeraj pa je za Novice Svet24 dodala: »Ne vem, kdo je avtor sporočila. Drži pa, da občina tačas rešuje kar nekaj 'težkih' stvari, ki jim preprosto ne moreš reči 'da'. Ko sem prevzela vodenje občine, to je moj prvi mandat, je bila v zelo nezavidljivem položaju in slabem stanju. Veliko smo delali.« Občina Turnišče je bila med vsemi 211 občinami pred njenim prihodom, pravi županja, na 119. mestu po proračunski učinkovitosti, zdaj pa so se povzpeli na osmo mesto. »Kot občina smo se vpisali med prvake. Veliko smo naredili glede kakovosti in to marsikomu ne ugaja glede na to, kako je bilo prej,« je dodala, vsebino sporočila pa ocenjuje kot »udarec pod pasom«. »Volitve vselej vzamem kot džentelmanske, povej, kaj znaš, pokaži, kaj znaš, kako urejaš, in ljudje so tisti, ki odločajo. Je pa katastrofa, da se spravijo na otroke. Opravljam zgolj posel, o njegovi kakovosti odločajo strokovne službe, tudi volivci,« je zaključila rojena Gorenjka, ki se je v občino Turnišče priženila.

Zbiranje obvestil

Čeprav je podobnih groženj že nekaj dobila, je zadevo predala v roke policistov. Suzana Rauš iz Policijske uprave Murska Sobota je potrdila prijavo, policisti pa zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja grožnje. Ustrahovanje ali resna grožnja zoper življenje ali telo nekoga, ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.