Napad

Groza v banki: ni slišala opozoril in vstopila, ko so jo pokosili streli

R.T.
6. 9. 2018, 18.00
Posodobljeno: 6. 9. 2018, 18.38
Deli članek:

Zakaj je moški streljal v banki, še ni znano.

Reuters
Policija je bila na kraju dogodka v nekaj sekundah.

V četrtek zjutraj so v banki v središču ameriškega Cincinnatija pod streli napadalca umrli trije ljudje, več jih je bilo ranjenih. Policisti so v nekaj sekundah prispeli do banke in ubili napadalca, so sporočile lokalne oblasti.  

Ljudje, ki jih je napadalec ubil ali ranil, so, kot kaže, le nedolžne žrtve, je dejal župan John Cranley. Policisti so sicer do banke prišli v nekaj sekundah, kar pa je bilo za najmanj tri ljudi, ki so padli pod streli, že prepozno. Zakaj je napadalec streljal v banki, zaenkrat še ni znano. 

Priče napada so povedale, da je napadalec večkrat streljal in da so slišali najmanj 12 strelov. 

Izpovedi prič

Veliko srečo je imel Leonard Cain, ki je za časnik Cincinnati Enquirer dejal, da je želel vstopiti v banko, ko ga je nekdo opozoril, da yje slišati strele. Cain je dejal, da je nato videl žensko, ki je hodila v smeri vhoda v banko, ljudje so jo skušali opozoriti, česar pa ni slišala, saj je nosila slušalke, in je vstopila v banko. "Vstopila je skozi vrata in ustrelil jo je," je dejal Cain in dodal, da je slišal, da je napadalec streljal najmanj 15-krat.

Nekatere stranke banke so se, ko so slišale strele, skrile v toaletne prostore.  Michael Richardson, ki dela v stavbi Fifth Third Bank, je za časnik dejal, da je na prostem kadil cigareto, ko je slišal strele. "Obrnil sem se in zagledal moškega - ustrelil je in nato ustrelil še enkrat. Potem sem začel teči," je povedala pretresena priča.