Znanec policije

Z nahrbtnikom in grožnjami sejal strah

T.L.
3. 9. 2018, 14.00
Posodobljeno: 3. 9. 2018, 19.39
Deli članek:

Moškega, ki je dopoldne ustrahoval Kranj, je policija v preteklosti že obravnavala.

STA
Policisti in gasilci pred stavbo Ajpesa v Kranju.

V Kranju se je sredi ponedeljkovega dopoldneva, na prvi šolski dan, odvijala mala drama, ki pa se je na srečo vseh vpletenih končala brez hujših posledic. Kot smo poročali, so policisti in kriminalisti različnih policijskih enot obravnavali prijavo o zadrževanju sumljivega moškega v objektu javne uprave, po približno dveh urah pa se je moški predal. Po naših informacijah s terena gre za stavbo kranjske izpostave Ajpesa oziroma Agencije RS za javnopravne evidence in storitve. 

Večina ljudi in zaposlenih v sosednjih stavbah sploh ni vedela, kaj se dogaja v njihovi bližini, so nam zaupali očividci. Da se dogaja nekaj potencialno nevarnega, so opazili šele, ko je bilo območje že zaprto s policijskimi trakovi, na cesti pa oboroženi pripadniki varnostnih enot. Na širšem območju, kjer je potekala intervencija, je bilo, razumljivo, gibanje omejeno.

Med ljudmi pa se širijo še uradno nepotrjene informacije, da današnji dogodek ni prvi te vrste, v katerega naj bi bil vpleten moški, ki je danes grozil. Na policiji smo zaenkrat izvedeli le, da so moškega v preteklosti že obravnavali. 

Ne vedo še, komu in zakaj je grozil

In kaj se dogajalo danes? Policija je sporočila, da je v objekt vstopil moški z nahrbtnikom, v katerem bi bil lahko nevaren predmet, ob tem pa je izrekel tudi grožnje. Komu in v kakšnih okoliščinah, kriminalisti še ugotavljajo. Moški se je v objektu zaprl v enega od prostorov, zato je policija grožnjo obravnavala zelo resno. Zaradi varnosti je policija izpraznila stavbo in sosednje objekte. Po približno dveh urah se je moški sam predal policijski pogajalki in policistom specialne enote.

V dogodku ni bil nihče poškodovan, v nahrbtniku pa niso bile najdene nevarne snovi. Policija zdaj preverja znake uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Na kraju so bili tudi mestni redarji, gasilci, reševalna služba in drugi pristojni za preprečevanje nevarnosti ter morebitno ukrepanje.