Tragično

VIDEO: V požaru osem mrtvih, med njimi šest otrok

T.L.
26. 8. 2018, 18.15
Posodobljeno: 26. 8. 2018, 18.47
Deli članek:

Po navedbah gasilcev v stavbi ni bilo detektorjev dima.

Profimedia
Gasilci pravijo, da v stavbi ni bilo detektorjev dima.

V eni od zgradb v Chicagu je ponoči izbruhnil požar, v katerem je umrlo osem oseb, med njimi je kar šest otrok. Njihova starost ni znana, so pa vse žrtve našli v drugem nadstropju stavbe.

Tragedija bi bila lahko še večja, saj se je ogenj razširil tudi na sosednje stavbe. Televizijska mreža CBS Chicago je govorila s sosedo, ki je prebudila stanovalce. Ženska je povedala, da je gledala televizijo, ko se ji je zazdelo, da zunaj vzhaja sonce. Ko pa je pogledala skozi okno na podstrešju, je zagledala strašljiv prizor in visoke plamene ter je lahko pravočasno obvestila stanovalce o tem, kaj se dogaja. 

Dva otroka so prepeljali v bolnišnico, zaradi izčrpanosti so pomoč nudili tudi gasilcu, poroča STA. Vzrok požara še ni znan, po navedbah oblasti pa ogenj toliko žrtev na enem mestu v Chicagu ni zahteval že leta, poročajo ameriški mediji. Pritličje zgradbe je bilo nenaseljeno, višje pa so bili bivalni prostori. Po navedbah gasilcev v stavbi ni bilo detektorjev dima.

Sorodstvena povezava umrlih še ni znana. Ogenj se je razširil tudi na sosednji stavbi, kjer pa po zaslugi ene od prebivalk, ki je pravočasno prebudila stanovalce in jim tako omogočila evakuacijo, poškodovanih ni bilo.