Skriva se lahko kjerkoli v Evropi

VIDEO in FOTO: Po 20 letih odkrili morilca 11-letnega Nickyja. Se skriva v gorovju?

S.R.
22. 8. 2018, 15.35
Posodobljeno: 22. 8. 2018, 15.41
Deli članek:

Pristojni organi so 20 let po umoru 11-letnega Nickyja Verstappena le uspeli identificirati osumljenca, a je ta poniknil v neznano.

Politie
Kje se skriva 55-letni Brech?

Nizozemska policija za 20 let star umor v naravnem rezervatu Brunssummerheide sumi danes 55-letnega Josa Brecha iz kraja Simpelveld. Zoper Brecha so v začetku julija izdali tudi evropski nalog za prijetje, a so zaradi interesa preiskave vse do danes molčali.

Brech je velik ljubitelj kampiranja in pohodništva, ima pa obilico izkušenj s področja preživetja v naravi. Organiziral je številne izlete po vsej Evropi, ki se jih je redno udeleževal tudi sam. Oktobra lani je družini sporočil, da se odpravlja na izlet v francosko gorovje Vosges, od takrat pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Francosko tožilstvo meni, da se je Brech potuhnil in da se še vedno skriva, saj so v okviru obnovljene preiskave na območju ravno tisti mesec zbirali vzorce DNK. Brech naj bi družini sicer dejal, da bo policiji odvzem vzorca omogočil, ko se vrne z izleta. Čeprav se ni vrnil v domovino, so policisti DNK, ki so ga pred 20 leti našli na pižami umorjenega Nickyja, uspeli povezati z Brechom, saj so svoje vzorce zagotovili nekateri njegovi sorodniki.

Politie
Nicky je ponoči izginil iz poletnega tabora, naslednji dan so našli njegovo truplo.

Mali Nicky je v noči na 10. avgusta 1998 izginil s poletnega tabora v rezervatu Brunssummerheide. V bližini tabora so naslednji dan odkrili njegovo truplo. Le dva dni pozneje so na območju opazili tudi Brecha, ki so ga dvakrat tudi zaslišali, a niso odkrili nič sumljivega, zaradi česar so ga obravnavali zgolj kot naključnega mimoidočega. Policija ga zadnji mesec išče v gozdovih na območju gorovja Vosges, a priznava, da bi se Brech lahko nahajal kjerkoli, zato so se za pomoč obrnili na javnost. Brech v višino meri 180 centimetrov ter ima velika ušesa in rjave lase, ki so mu morda že posiveli.