Atentat

VIDEO: V dveh dneh umorili že dva župana

S.R.
4. 7. 2018, 12.16
Posodobljeno: 4. 7. 2018, 12.20
Deli članek:

Na Filipinih so bili včeraj zvečer priča že drugemu atentatu na župana v zadnjih dveh dneh.

YouTube
Na cesti so ga pričakali motoristi.

Ferdinanda Boteja, 57-letnega župana filipinskega mesta General Tinio v provinci Nueva Ecija, je včeraj v bližini mesta Cabanatuan s streli pokosila skupina motoristov. To je na Filipinih že druga žrtev atentata, potem ko je v ponedeljek ostrostrelec pokončal Antonia Halilija, župana mesta Tanauan.

Bote se je ob približno peti uri popoldne po lokalnem času s svojim vozilom odpeljal s parkirišča pred vladno stavbo, ko ga je med vključevanjem na cesto obkrožila skupina oboroženih moških in ga napolnila s svincem. Na kraju zločina so našli kar osemnajst nabojev. Župana so nemudoma prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer pa so ga lahko zgolj še razglasili za mrtvega. Policija zaenkrat še ni potrdila, ali med obema atentatoma obstaja kakšna povezava.

To je že dvanajsta žrtev med lokalnimi uradniki, odkar je vajeti države v roke prejel Rodrigo Duterte, ki se je z vso silo spravil nad trgovino z drogo. Medtem ko so v zvezi z umorjenim 72-letnim Halilijem obstajali sumi, da je v trgovini z drogo prislonil svoj lonček, naj bi imel Bote na tem področju povsem čiste roke.