Spletna prevara

Ste dobili kazen za prekršek v tujini? Previdno, lahko gre za goljufijo!

S.R.
27. 6. 2018, 12.58
Posodobljeno: 27. 6. 2018, 15.46
Deli članek:

Murskosoboški policisti so prejšnji teden prišli na sled novi pretkani spletni prevari.

Profimedia
Ne nasedajte spletnim prevarantom.

Policisti so ugotovili, da so spletni goljufi poskušali prevarati in oškodovati neimenovano gospodarsko družbo. Ta je maja 2018 prejela pisno obvestilo o storjenem prometnem prekršku v Italiji. Obvestilo je bilo opremljeno s podatki o registrski tablici in lastništvu vozila, vendar so bili logotip policije in drugi podatku o naslovu lažni, sporočajo iz PU Murska Sobota.

Sleparji so želeli lastnika vozila napetnajstiti pod pretvezo, da je na italijanskih cestah storil prekršek, za kar so zahtevali plačilo globe, ki naj bi jo "prekrškar" nakazal na njihov račun. Lažnemu obvestilu so priložili še kontaktni elektronski naslov pmbellaria@babyloweb.eu in naslov policijske postaje, ki pa je bil zgolj krinka za naslov spletne trgovine.

Policisti občane pozivajo k previdnosti ter jim svetujejo, naj temeljito preverijo tovrstne prejete dokumente in naj s storilci oziroma pošiljatelji ne komunicirajo. Opozarjajo še, da naj v primeru sumljivih okoliščin in/ali primerih finančne škode zadevo prijavijo najbližji policijski postaji.